GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 02. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Eksplozija u centru Užica - poginula Užičanka Tanja Ćosić (34)

Bomba raznela ženu u kolima

Škoda "felicija", vlasništvo Ćosićeve, odletela u vazduh u momentu kada je vlasnica ulazila u vozilo, u užičkom naselju Krčagovo, na parkingu ispod zgrade u kojoj je Ćosićeva živela. Sumnja se da je Ćosićeva slučajna žrtva

UŽICE - Tanja Ćosić (34), pevačica iz Užica, poginula je u strahovitoj eksploziji njenog automobila, ispod koga je najverovatnije bila podmetnuta bomba, juče oko devet sati i 45 minuta ujutru, u užičkom naselju Krčagovo. U eksploziji automobil je potpuno uništen, delovi su se rasuli više od stotinu metara okolo, oštećeno je nekoliko automobila parkiranih u blizini, a popucalo više desetina prozorskih stakala na okolnim zgradama.

Škoda "felicija", vlasništvo Ćosićeve, odletela je u vazduh u momentu kada je vlasnica ulazila u vozilo, u užičkom naselju Krčagovo, na parkingu ispod zgrade u kojoj je Ćosićeva živela. SUP Užice juče u 14 sati izdao je zvanično saopštenje povodom nesreće, ali identitet nastradale nije potvrđen.

- U 9,45 časova u Užicu, na raskrsnici ulica Heroja Jerkovića i Jovana Sterije Popovića, u Krčagovu, dogodila se eksplozija na putničkom vozilu marke "škoda felicija", užičke registracije, u kojoj je poginula jedna ženska osoba. U toku je uviđaj na mestu događaja, nakon koga će biti utvrđeni uzroci eksplozije - kaže se u saopštenju.

Žestoka detonacija na samo par stotina metara od kasarne "Četvrti puk", uzbunila je juče ujutru čitavo naselje. Na mesto nesreće odmah su izašli istražni organi, deo naselja je blokiran, stigla je i hitna pomoć, ali pomoći stradaloj nije bilo. Policajci nisu dozvolili novinarima bliži pristup mestu nesreće, a slika koja se mogla videti sa udaljenosti oko 30 metara bila je jeziva. Od siline detonacije automobil je potpuno uništen, ostao je samo deo zgužvanog u nagorelog lima, odbačen na travnjak. Delovi kola leteli su i preko okolnih zgrada, a amortizer "felicije" preleteo je zgradu dvospratnicu, i pao na oko 80 metara udaljenu, parkiranu "opel korsu" kojoj je uništen zadnji kraj. Srećom, u tim kolima ni u neposrednoj blizini nije bilo nikoga.

- Izašla sam na tren iz radnje, kada se nešto snažno prolomilo. Na samo tri metra od mene, na automobil koji je tu stajao, nešto je palo. Kada sam došla sebi, videla sam da je to amortizer - ispričala nam je prodavačica iz obližnjeg trgovačkog objekta.

Od suseda iz okolnih zgrada juče je malo ko pristao da govori. Stradalu Tanju znali su kao pevačicu iz jednog užičkog orkestra.
- Ne znam zašto bi neko digao ruku na Tanju? Bila je dobra i mirna, korektna prema svima - posvedočila nam je starija gospođa iz komšiluka.

Drugi komšija kaže da je pomislio da je negde blizu udario grom ili da se ruši zgrada.
- Sa terase sam video da gori automobil iz koga se dizao oblak dima. Prava je sreća kako niko od prolaznika nije stradao, a na tom mestu stalno se okupljaju i deca iz čitavog kraja.

Kao mogući uzrok nesreće u prvom momentu pominjana je plinska boca u "feliciji", međutim, ta mogućnost ubrzo je po nezvaničnim izvorima iz policije, odbačena. Juče, međutim, nije bilo moguće saznati o kojoj je vrsti eksploziva reč niti kako je naprava aktivirana. Kasno popodne u Užice su trebali da stručnjaci za eksploziv iz Beograda.

Prema nezvaničnim informacijama, Tanja Ćosić živela je u stanu u Ulici Jovana Sterije Popovića sa ocem, majkom i petogodišnjim sinom.

Tekst i foto: Z. Šaponjić


vesti po rubrikama

^hronika

Bomba raznela ženu u kolima
Talas ubio devojku
Stavljao umrle na birački spisak
Silovao, pa žrtvi platio da ćuti
 


     


FastCounter by LinkExchange