GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 02. 8. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nezadovoljni taksisti protestovali juče ispred Skupštine grada

Svi uslovi stečeni a dozvola još nema

Taksisti insistirali da im se u najkraćem roku omogući rad, budući da ograničavanjem broja taksi vozila Grad krši dva zakona

Pedesetak neregistrovanih taksista, koji su, kako tvrde, ispunili sve uslove za dobijanje dozvola za rad, ali im one i dalje nisu izdate, protestovali su juče ispred Starog dvora, zahtevajući da ih primi Milorad Perović, predsednik Skupštine grada.

Uz povike "Nenade, lopove" i "izađi, Peroviću" taksisti su insistirali da im se u najkraćem roku omogući rad, budući da ograničavanjem broja taksi vozila "Grad krši dva zakona".

- To su Zakon o drumskom saobraćaju i Zakon o preduzetništvu, kojima se ovakvo ponašanje zabranjuje, ali se dozvoljava lokalnim vlastima da povećaju standarde koje vozila moraju da ispune. Međutim, Grad to nije učinio, već je napravio listu čekanja na dozvole na kojoj se trenutno nalazi 1.174 taksista, koji su u proseku zahteve podneli još pre dve godine - ističe Miodrag Mitrović, direktor "Zelenog taksija".

Prema njegovim rečima, vlast je dužna da u roku od 30 dana odgovori na svaki zahtev, a njima do sada nije stigao nikakav odgovor.

- Skupština grada je jedina nadležna da tumači zakon i mi insistiramo da interpretaciju dobijemo u pismenom obliku. Kako smo nezvanično saznali, Grad je od Ministarstva za kapitalne investicije zatražio tumačenje propisa, na šta im je poručeno da malo pričekaju sa primenom zakona. Ne znam kako je to moguće malo ne primenjivati zakone, a posebno kako može biti legalno priznavati deo propisa koji se odnosi na kažnjavanje, a odbacivati deo o dozvolama - pita Mitrović.

Taksisti, koji su protestovali uz pištaljke i transparente, poručili su da će se nastaviti da se okupljaju u sve većem broju sve dok gradska vlada ne promeni stav i izda im dozvole za rad.

Milica Stefanović, menadžer za odnose sa javnošću iz Skupštine grada, potvrdila je da se gradonačelnik juče nije sastao sa taksistima i za potpuniju informaciju uputila nas na Vladu Markovića, koji je, međutim, u vreme svih naših poziva bio na sastanku.

A. D. M. - V. V.


vesti po rubrikama

^Beograd

U vodu samo hladne glave
Svi uslovi stečeni a dozvola još nema
Vodiči dobre lekarske prakse
Ilindanski sabor na Novom Beogradu
Demokrate čekaju reprizu sednice
Sladoledi u toplim danima najpodložniji kvarenju
Zatvaranje ulica zbog dočeka vaterpolista
Flamenko na Platou
LJubav kao vazduh
Interkontinental galerija
Otvorena izložba kolaža
Video integracija života i stvaralaštva
Gradske vesti : Pomoć sugrađanima
 


     


FastCounter by LinkExchange