GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 31. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nove nade: Mars Volta, spoj retro fanka i hispano uticaja

Kosmičko prebivalište

Dok se pripremaju za avgustovsku turneju po SAD sa "Sistem of a Donjn", teksaški psihodelični fank-rok sastav "Mars Volta", pevač Kedrik Biksler Zavala i gitarista Omar Rodrigez Lopez najavljuju svoj novi DVD koji će, kako kažu, "ujediniti humor i žive snimke, što se više ne dešava u rok video produkciji". "Mars Volta" su iznajmili 16-mm kameru da bi sami snimili svoj koncert u londonskoj Brikston akademiji, održan 13. marta ove godine, kada su promovisali svoj gromoglasni album "Frances the Mute", bizarni spoj baroknog retro fanka "a la šezdesete" i hispano uticaja.

Mars Volta izluđuju anglo-saksonsku kritiku, pevajući strogo na španskom (!!!) i vrsnim spotovima. Gitarista Omar Rodrigez Lopez komentariše kako album "Frances the Mute" govori o životnim iskustvima.

"Mnogi ljudi procenjuju događaje koji su ih formirali kao pozitivne ili negativne. Ja ne mislim tako. Sve su to iskustva koja sam morao proći dok sam zatvoren u ovoj vremenskoj dimenziji. Sve što će se desiti je mogućnost da saznam odakle zaista dolazi moj duh. Sve sam bliži krajnjem otkrovenju svog pravog ja i mislim da sam samo devet galaksija daleko od kosmičkog prebivališta moje duše. " Zapitan da li je i dalje na heroinu, Rodrigez Lopez tvrdi da je "već tri godine čist, samo duva sa kolegama posle svakog koncerta".

Na budućem DVD-u naći će se i snimak prve probe koju su "Mars Volta" ikada održali, dokument iz vremena kada su bili "samo banda džankija i gubitnika", kako kaže gitarski vunderkind Rodrigez Lopez. "Mars Volta" kreću na turneju sa "Sistem of a Donjn" početkom avgusta, sa velikim koncertom u Long Biču, Kalifornija. Samo pet nedelja pošto su bili primorani da otkažu sve evropske nastupe zbog bolesti pevača Zavale.

S. Đ. M.


vesti po rubrikama

^glasno

Nove nade: Mars Volta, spoj retro fanka i hispano uticaja
Najavljeno snimanje filma o Notorijusu Bi-Aj-Džiju
Najposlovniji bend u industriji
Živeti trenutak
 


     


FastCounter by LinkExchange