GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 29. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Održana šesta sednica Predsedništva Olimpijskog komiteta SCG

Ćurković: Šta to fali našem sportu?!

- Siguran sam da možemo da nastavimo u ovom tempu i potvrdimo i unapredimo naše pozicije na međunarodnom nivou - poručio v. d. predsednika OKSCG
- Okupljeni zaključili da su rezultati naših nacionalnih timova i pojedinaca u proteklom periodu bili izuzetni, i više puta istakli da je pred našim sportom "svetla budućnost"

Vršilac dužnosti predsednika Olimpijskog komiteta Srbije i Crne Gore Ivan Ćurković, ocenio je juče na šestoj sednici Predsedništva OKSCG (za koju donedavni predsednik Filip Cepter tvrdi da je nelegitimna, baš kao i njegova smena), da su sportski rezultati naših nacionalnih timova i pojedinaca u proteklom periodu bili izuzetni, istakavši da je pred našim sportom "svetla budućnost".

Ćurković je podsetio da su na najznačajnijim međunarodnim takmičenjima vrhunske rezultate ostvarili košarkaši, vaterpolisti, odbojkaši, strelci, fudbaleri, veslači, teniseri, atletičari i karatisti.
- Najuspešnije su uglavnom bile mlađe kategorija, što je dobar pokazatelj da nema bojazni za budućnost našeg sporta. Siguran sam da možemo da nastavimo ovim tempom i potvrdimo i unapredimo naše pozicije na međunarodnom nivou - rekao je Ćurković.

Prema njegovim rečima, uspesi naših takmičara su i svojevrstan dokaz da sportske institucije Srbije i Crne Gore, među njima i nacionalni olimpijski komitet, uspešno vode naš sport.
- Ni ubuduće neće doći do promena u našoj osnovnoj koncepciji prema kojoj deluju sve stručne komisije u okviru OKSCG. Nastavljamo sa radom prema utvrđenom planu i dinamici i zajedno idemo ka zacrtanim ciljevima, uz usaglašavanje ideja i predloga - zaključio je Ćurković.

Šef plave delegacije na Mediteranskim igrama u Almeriji, Nenad Golijanin, podsetio je da smo uz mnogo muke i uz skromna sredstva (obezbeđeno 22 od predviđenih 53 miliona dinara) uspeli da u Španiji postignemo zavidan rezultat osvojivši ukupno 32 medalje.
- Ukoliko želimo da budemo još uspešniji, država će morati da promeni odnos prema ovom značajnom takmičenju. Mi smo sportistima pružili sve što je bilo u našoj moći, a potvrda za delovanje naše delegacije u Almeriji stigla je i u vidu zvanične pohvale organizatora Igara, koji su ocenili da smo ostavili najsnažniji utisak - izjavio je Golijanin.

Šef misije na Zimskim olimpijskim igrama naredne godine u Torinu, Nebojša Ilić, naglasio je da pripreme za to takmičenje teku prema planu.
- U toku je obezbeđivanje finansijskih sredstava i utvrđivanje konačnog broja naših predstavnika. Prvi put u istoriji Igara svim učesnicima će organizator nadoknaditi troškove prevoza, što je značajna olakšica - dodao je Ilić.

O finansijskoj situaciji u OKSCG za protekli šestomesečni period generalni sekretar Predrag Manojlović je kazao da je od planiranih oko 90 miliona dinara realizovano samo 23 miliona, jer je, prema njegovim rečima, izostala pomoć od "onih na koje smo najviše računali".
- Naši izvori prihoda su limitirani, a troškovi veliki. Videćemo kako ćemo dalje - rekao je Manojlović, dodavši da Marketinška komisija OKSCG u prošlom sazivu "nije ništa radila" i da je krajnje vreme da OKSCG pokaže da je spreman i sposoban da se uhvati u koštac sa svim problemima.

Kao jedna od prvih akcija u cilju obezbeđivanja finansijskih sredstava i stvaranja baze za stručni rad biće, prema odluci Predsedništva, osnivanje Fondacije nacionalnog olimpijskog komiteta.
Zaključeno je da OKSCG mora da uspostavi čvrste veze sa svim odgovarajućim državnim institucijama, a prema izmenjenom rešenju saveznog Ministarstva za ljudska i manjinska prava OKSCG će do izborne Skupštine zastupati i predstavljati Ćurković i Manojlović.

Tanjug


vesti po rubrikama

^sport

Ćurković: Šta to fali našem sportu?!
Javna kuća čeka Mundijal
Odita: Pobedićemo ih i u Moldaviji
Sa Hrvatom sam slavio golove protiv Hrvata
Pozicija kraj desne aut linije i dalje rak-rana Crvene zvezde
Delibašić mora iz Majorke
 


     


FastCounter by LinkExchange