GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 29. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Većina građana protiv sporazuma sa NATO

BEOGRAD - Većina građana Srbije, njih 42,1 odsto, ne podržava sporazum o prelasku stranih trupa preko teritorije SCG, koji su nedavno potpisali šef diplomatije SCG Vuk Drašković i generalni sekretar NATO Jap de Hop Shefer, pokazuje novo ispitivanje javnog mnjenja agencije Faktor plus.

Da bi za uzvrat od NATO trebalo da dobijemo kompenzacije smatra 30,5 odsto ispitanika, dok bezrezervnu podršku sporazumu daje njih 14,7 odsto. Protiv finansiranja haških optuženika iz srpskog budžeta je 47,8 odsto građana, 20,3 odsto su za to u potpunosti, a gotovo isto toliko bi pomagalo samo pojedine optuženike. Ako bi danas bili parlamentarni izbori najviše glasača pridobio bi SRS (30,5 odsto), a zatim DS (23,1), PSS (17), DSS (9,8), SPS (4,8).

Za razliku od Srbije u Beogradu pobedio bi DS (26,2) ispred radikala (24,4). Među političarima najveće poverenje uliva Tomislav Nikolić, a slede Boris Tadić, Bogoljub Karić, Slobodan Milošević, Vojislav Koštunica... Iako se ceo svet plaši terorističkih napada 49,5 odsto srpskih građana ne strahuje od toga, dok je na suprotnom polu svega 7,1 odsto ispitanika.

J. J.


vesti po rubrikama

^politika

Danas o standardima i decentralizaciji
Naše oružje za ratove u Africi
Crna Gora podržava sporazum sa NATO
Bler pisao Kosumiju zbog stanja na Kosovu
Većina građana protiv sporazuma sa NATO
Čekajući fajront: 48 sati svašta
Ljiljana Zelen-Karadžić sinoć apelovala na muža
 


     


FastCounter by LinkExchange