GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 29. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Bler pisao Kosumiju zbog stanja na Kosovu

PRIŠTINA - Izveštaj visokog izaslanika UN Kaja Eidea biće sasvim sigurno objektivan i to se videlo u razgovoru s njim, izjavio je Fonetu jedan od nosilaca Srpske liste za Kosovo i Metohiju Goran Bogdanović.

On je, komentarišući intervju Eidea ISN sekjuriti voču, u kojem je izrazio razočarenje onim što je video na Kosovu, rekao da je Eide jedan od retkih međunarodnih predstavnika na Kosovu koji drži do svog integriteta i ne bi trebalo sumnjati u objektivnost izveštaja koji će sastaviti.

Potpredsednik SNV Rada Trajković je u izjavi Fonetu istakla je da je Eide prvi međunarodni zvaničnik koji će svetskoj javnosti preneti da je na Kosovu u toku faza ispunjenosti standarda i da taj proces ne može dobiti pozitivnu ocenu. Ona je, pozivajući se na svoje međunarodne izvore, navela da je posle susreta Eidea sa predstavnicima Kontakt grupe u Londonu britanski premijer Toni Bler poslao pismo premijeru Kosova Bajramu Kosumiju, u kojem je izrazio zabrinutost zbog toga što na Kosovu nije postignut veći napredak u ispunjenju standarda. Prema njenim rečima, međunarodni izvori izražavaju zabrinutost zbog mogućeg sukoba među kosovskim Albancima.

Visoki međunarodni diplomata u Prištini, koji je insistirao na anonimnosti, rekao je Fonetu da je najrealnije očekivati da Kaj Eide u izveštaju navede da nema napretka na Kosovu, ali i da je situacija napeta. Savet bezbednosti će na osnovu Eideovog izveštaja o ispunjenosti standarda proceniti da ne bi bilo dobro čekati rešavanje statusa upravo iz razloga što se može zaključiti da bi sa određivanjem konačnog statusa standardi bili ispunjeni, naveo je međunarodni diplomata.


vesti po rubrikama

^politika

Danas o standardima i decentralizaciji
Naše oružje za ratove u Africi
Crna Gora podržava sporazum sa NATO
Bler pisao Kosumiju zbog stanja na Kosovu
Većina građana protiv sporazuma sa NATO
Čekajući fajront: 48 sati svašta
Ljiljana Zelen-Karadžić sinoć apelovala na muža
 


     


FastCounter by LinkExchange