GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 29. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Crna Gora podržava sporazum sa NATO

BEOGRAD - Zvanična Crna Gora podržava potpisani sporazum SCG sa NATO i svaki oblik saradnje s tom organizacijom, izjavio je Tanjugu ministar inostranih poslova Crne Gore Miodrag Vlahović.

Vlahović je istakao da u potpunosti podržava aktivnosti Vuka Draškovića i potpis koji je šef diplomatije SCG stavio na taj sporazum. On smatra da su Crna Gora i državna zajednica SCG "u tragičnom zaostatku" u uključivanju u evroatlantske procese - program NATO "Partnerstvo za mir" i članstvo u NATO. Prema njegovim rečima, Crna Gora ne snosi odgovornost za to kašnjenje, već je odgovornost na srpskim organima vlasti, pre svega zato što nisu izručeni general Ratko Mladić i drugi haški begunci.

- Nema potrebe da jedan sporazum, koji je inače potvrđen na telefonskoj sednici Saveta ministara prošlog petka i koji je, kako je izveštavala štampa u Srbiji, potvrđen u raznim resorima srpske vlade, proizvodi tolike političke turbulencije u Srbiji. Nama u Crnoj Gori to pokazuje da jedan značajan deo srpskog političkog establišmenta zapravo i nije za saradnju sa NATO - rekao je Vlahović.


vesti po rubrikama

^politika

Danas o standardima i decentralizaciji
Naše oružje za ratove u Africi
Crna Gora podržava sporazum sa NATO
Bler pisao Kosumiju zbog stanja na Kosovu
Većina građana protiv sporazuma sa NATO
Čekajući fajront: 48 sati svašta
Ljiljana Zelen-Karadžić sinoć apelovala na muža
 


     


FastCounter by LinkExchange