GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 29. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Pčelar Nebojša Miladinović upao naoružan u Skupštinu opštine Gornji Milanovac

Zapalio opštinu, ranio poreznika

Miladinović je, besan zbog poreza od 100.000 dinara, ranio službenika Milana Malića (48) i Radoslava Narandžića, koji se slučajno zatekao u zgradi, dok su tri žene povređene kada su u panici iskakale kroz prozor

GORNJI MILANOVAC - Naoružan "škorpionom" i automatskom puškom Nebojša Miladinović (55), pčelar iz sela Platičeva, juče je, besan zbog poreza od 100.000 dinara, u zgradi opštine Gornji Milanovac ranio radnika pisarnice Milana Malića (48) i Radoslava Narandžića, koji se slučajno obreo na mestu obračuna. Kako saznajemo u bolnici u Gornjem Milanovcu, Malić je ranjen u predelu prepona, a Narandžić u predelu karlice i nisu u životnoj opasnosti. Povređene su još tri žene dok su iskakale kroz prozor zgrade, ali njihova imena juče nisu saopštena.

Miladinović je upao u zgradu opštine oko 11 sati nezadovoljan poreskim rešenjem. Razoružao je obezbeđenje, a onda benzinom polio načelnika Uprave prihoda Gojka Stefanovića i dokumentaciju. Potom je nasumice pucao po prostoriji i tom prilikom ranio službenika Malića i Narandžića. Posle pola sata puškaranja sa policijom, sam se predao, a zgrada opštine počela je da gori, zbog čega su intervenisali i vatrogasci. Energičnom intervencijom policije, Miladinović je sproveden u čačanski zatvor, a prilazi zgradi su blokirani.

Miladinović je vlasnik "Strugare" u obližnjem selu Ljutovnica, a neposredno pre oružanog obračuna je bio na razgovoru kod načelnika Uprave prihoda Gojka Stefanovića, tražeći da mu smanji obračunati porez. Posle neuspelog dogovori sa poreznicima, otišao je do kola ispred zgrade i uzeo oružje i kantu benzina.

Radnik opštine, koji je želeo da ostane anoniman, ispričao je kako se odigrala pucnjava.
- Miladinović je ušao u kancelariju načelnika Stefanovića i počeo da puca u kompjuter. Načelnik je istrčao napolje, dok je Malić krenuo ka njemu i zamolio ga da se smiri. Međutim, on je zapucao na Malića i ranio ga u prepone. Tri žene su i strahu iskočile kroz prozor i tako se povredile - tvrdi službenik.

Predsednik opštine Gornji Milanovac Dražimir Marušić kaže da je u ovom trenutku najvažnije da niko nije nastradao.
- Bio sam u kancelariji kada sam začuo prvi pucanj. Pomislio sam da se nešto razbilo u hodniku, međutim ubrzo se začulo još nekoliko pucnjeva. U moju kancelariju su utrčali vozač i sekretarica i rekli mi da naoružan čovek puca po zgradi. Ne znam kako je mogao da prođe pored profesionalnog obezbeđenja sa dve automatske puške i kantom benzina. Pretili su mi i sekirama i noževima, ali ovo je previše. Pitam se ko u ovoj zemlji sme da drži oružje - kaže ogorčeno Marušić.
Juče nije saopšteno kolika je šteta od izazvanog požara.

J. G.


vesti po rubrikama

^hronika

Zapalio opštinu, ranio poreznika
Žarko Janković, deda ubijene Katarine, osuđuje zločin
Dečak se udavio u jezeru u Šumaricama
 


     


FastCounter by LinkExchange