GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 29. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Veterinar udario četvorogodišnju devojčicu jer je ubrala cvet iz žardinjere

Šamari zbog cveta

Dejanina majka Ivana tvrdi da je Nikola Radović devojčicu dva puta ošamario, seo u kola, bacio 100 dinara i pobegao

PARAĆIN - Dejana Milovanović, četvorogodišnja devojčica romske nacionalnosti iz Paraćina, ubrala je cvet iz žardinjere ispred Veterinarske apoteke "Radović" i zbog toga dobila dva šamara, tvrdi njena majka Ivana Stefanović.

-Dejana je potrčala ispred mene jer je krenula u prodavnicu da kupi sladoled. Onda je prišla cveću i otkinula jednu "papučicu". Veterinar Nikola Radović je istrčao iz apoteke, vikao na nju, a onda joj opalio dva šamara. Dete je palo na zemlju. Prišla sam da podignem dete, a doktor je seo u kola. Kroz prozor automobila izbacio je 100 dinara i rekao Dejani da ide i kupi čokoladu. Tada sam ja počela da vičem na njega i, priznajem, psovala ga - kaže majka Ivana.

Doktor je, prema njenim rečima, "startovao" auto i otišao, a ona je slučaj prijavila policiji.
-Čekao me je u policiji i molio da se pomirim s njim, al ja nisam htela. Mi nemamo decu za prodaju. I tužila sam ga jer sam dete odmah odvela u Službu hitne pomoći, a zatim na Interno odeljenje, gde su uradili EKG i konstatovali da je imala 170 otkucaja u minuti. Dejana ima šum na srcu - dodala je majka.

Radović poriče da je devojčicu ošamario.
-Dete se zaletelo da ubere cveće. Nemoj, sine, molim te da diraš cveće, rekao sam joj. Dete me je gledalo belo. Nekoliko puta sam ponovio da ne dira cveće, ali ono ga je otkinulo. Tada sam detetu samo odgurnuo ruku. Nije ni zaplakalo. Onda je majka počela da viče kako sam joj ubio cveće, kako će da me zapali. I ja pođem kolima i stanem jer mi je bilo žao što sam vikao na dete. Idi kod čika Ace, kupi najveću čokoladu, a ja ću da je platim. Nikakav novac joj nisam dao - izjavio je Radović.

Veterinar se odazvao na poziv policije, otišao na informativni razgovor, kome je prisustvovala i majka Ivana s kojom je i tada pokušao da se pomiri. Ona je to odbila. Prema njegovim rečima, devojčica se sve vreme vrtela oko njega i nije bila uplašena.

Na očevice, koji su takođe bili u SUP-u, pozivaju se oboje. Zanimljivo je da Sudu za prekršaje još uvek nije podneta prijava za remećenje javnog reda i mira, iako se događaj odigrao još 12. jula. U Sudu su nam rekli da to ne znači da prijava neće stići, jer postoji mogućnost da kasni zbog toga što se obrada podataka u paraćinskom OUP-u vrši na terminalima.

Z. Gligorijević


vesti po rubrikama

^društvo

Operacija uspela, Prijić uklonjen
Vladiki skraćena brada i ograničene posete
Šamari zbog cveta
Protiv reforme Službe za transfuziju krvi u Užicu
Nasilje smatraju normalnim
Sunčanje od danas veoma opasno
Benzin tekao ulicom
 


     


FastCounter by LinkExchange