GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 24. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Marko Pantelić, napadač Zvezde i najbolji strelac Meridian prve lige

Što bi mi dirali kapitensku traku?!

Zenga je veliko fudbalsko ime,ima rezultate iza sebe, a na nama igračima je da mu pomognemo da nas što pre i što bolje upozna

Kada je Valter Zenga, u prvom obraćanju Zvezdinim fudbalerima nad kojima je preuzeo komandu od Ratka Dostanića protekle srede, pitao ko zna engleski jezik, ruku su podigla petorica prvotimaca crveno-belih.

Ako je Zenga kasnije pitao ko je najbolji strelac ekipe, ruku je morao da podigne Marko Pantelić. Isti fudbaler bi se odazvao i na "ko je kapiten".

Da li bi Pantelić podigao ruku i kada bi Zenga pitao "ima li onih koji bi voleli da je Dostanić ostao", sasvim je druga tema. Nije tajna da su Dostanić i Pantelić sjajno sarađivali i u Sartidu i kasnije u Crvenoj zvezdi, ali je isto tako poznato da je crveno-belim fudbalerima zabranjeno da komentarišu klupsku politiku. U svakom slučaju, Panteliću je veoma jasno ko mu je novi šef:

- Zenga je svakako veliko fudbalsko ime - kaže Pantelić za Glas iz austrijskog Bad Tacmandsdorfa, gde sa saigračima i novim "generalom" završava pripreme za predstojeću sezonu.
- Kao trener, Zenga je sa Steauom napravio veliki uspeh plasmanom u četvrtfinale Kupa UEFA, pogotovu što je na tom putu izbacio jednu Valensiju. To je uspeh za poštovanje.

Prema onome što Vam je, prilikom prvog obraćanja, Zenga najavio, ali i posle prvog treninga koji je držao, koliko će se njegov način rada razlikovati od načina na koji je Ratko Dostanić vodio ekipu?
- Svaki trener ima svoju viziju, tako da očekujem da će i Italijan sigurno imati drugačiji koncept treninga i taktike od Dostanićevog.

Šta mislite o načinu na koji je bivši trener smenjen, budući da je, dan pre smene, predsednik kluba Dragan Stojković Piksi saopštio da Dostanić ostaje prvi trener?
- To je politika kluba i nije na meni da to komentarišem. Na meni, a i na ostalim igračima, jeste da vredno radimo i da se kroz zalaganje dokazujemo. Treba da budemo što je više moguće solidarni i da novom treneru pomognemo da nas što pre i što bolje upozna.

Da li očekujete da ćete i naredne sezone nosite kapitensku traku oko ruke?
- Pa, mislim da traka ne bi trebalo da dođe u pitanje, ali to nije pitanje za mene. Moje je da izvršavam svoje obaveze i naravno poštujem svaku odluku trenera i uprave kluba - zaključuje Pantelić.

Ranđelović i Tintor u Izraelu

Golman Ivan Ranđelović i vezni igrač Vladimir Tintor napustili su pripreme crveno-belih u Austriji i karijeru će nastaviti u izraelskom klubu Hapoel Petah Tikva. Tintoru će ovo biti prvi inostrani klub za koji će nastupati, dok Ranđelović već ima internacionalnog iskustva. Detalji transfera nisu poznati.

Inter otkazao Englesku

Fudbaleri Intera neće otputovati na turneju po Engleskoj, koja je bila zakazana za poslednje dane jula. Razlog za ovakvu odluku čelnika milanskog kluba su učestale terorističke akcije u Londonu poslednjih dana. Inter je imao zakazane mečeve sa Portsmautom, Lesterom, Noričem i Kristal Palasom, ali će umesto toga nastaviti sa pripremama u italijanskim Alpima i zakazati nove kontrolne utakmice. Među mogućim protivnicima Adrijana, Stankovića, Mihajlovića i drugova je i Crvena zvezda, a taj susret je planiran za 27. jul.

S. centrala

V. Živanović


vesti po rubrikama

^sport

Što bi mi dirali kapitensku traku?!
Kimi u klin, Montoja u ploču
Kanada odahnula, plavi na odmoru
SP za mlađe seniore u Amsterdamu
Partizan i Šerif isto treniraju
Vozili smo: "Pežo 307"
 


     


FastCounter by LinkExchange