GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 24. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Advokat neće da brani ubicu deteta

BEOGRAD - Advokat Svetozar Vujačić izjavio je juče da je povukao punomoćje za odbranu Mališe Jevtovića, osumnjičenog za obljubu i protivprirodni blud nad trogodišnjom K. J koja je od posledica povreda preminula. "S obzirom na tragičnu sudbinu trogodišnje Katarine Janković, način nanošenja povreda i uzrok smrti, kao čovek i kao roditelj nisam pronašao nijedan racionalan razlog da osumnjičenog Jevtovića i dalje branim, a da mi pritom savest bude mirna", rekao je Vujačić agenciji Beta.

On je istakao da ga je na takvu odluku naveo moral, bez obzira na to što je, kako je dodao, kao profesionalac obavezan da pruži pravnu pomoć svakoj osobi koja to od njega zatraži.

"Svesno kršim kodeks advokatske etike, prvi put za 22 godine advokatskog staža u definitivnom i čvrstom uverenju da sam ja, pre svega, čovek i roditelj, pa tek onda advokat", rekao je Vujačić. On je, na osnovu svoje dugogodišnje advokatske karijere, procenio da suđenja neće ni biti, da bi moglo da dođe do obustavljanja krivičnog postupka i da Jevtović bude upućen na lečenje i čuvanje u ustanovu zatvorenog tipa.

Beogradska policija saopštila je 21. jula da je trogodišnja devojčica K. J, umrla pošto joj je Mališa Jevtović (31) iz Beograda naneo teške telesne povrede. Jevtović je osumnjičen za krivično delo obljube i protivprirodnog bluda, a istražni postupak je u toku. Istražni sudija Okružnog suda u Beogradu odredio je Jevtoviću jednomesečni pritvor. Jevtović, koji je bio u vezi sa majkom devojčice Anom Filipović, u više navrata je njenu trogodišnju kćerku odvodio u šetnju na skrovita mesta u Zvezdarsku šumu i dok je majka čekala, seksualno se iživljavao nad devojčicom, udarajući je pritom snažno rukama i nogama po glavi i telu.


vesti po rubrikama

^hronika

Obračun u poznatom borskom restoranu "Ponoćni ekspres"
Policajci krali po Srbiji
Advokat neće da brani ubicu deteta
 


     


FastCounter by LinkExchange