GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 24. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Policajci krali po Srbiji

BEOGRAD - Beogradska policija uhapsila je osmoricu radnika SUP - a i još četiri osobe osumnjičene da su od 2002. godine na teritoriji Srbije počinile više teških slučajeva krađa i razbojništva. Uhapšeni su policajci Boris Kašovski (24), Mile Jakovljević (22), Zlatko Đilas (26), Radivoje Mirković (22), Dragan Ivković (22), Srđan Prokić (24), iz OUP-a Vračar i Dragan Tasić (28) iz OUP-a Čukarica i Zoran Petrović (29) iz OUP-a Palilula, kao i građani Aleksandar Čobić (23), Branko Dobrosavljević (23), Ilija Stevanović (26) i Aleksandar Vuleta (25). Još pet osoba je u bekstvu a jedna je nedostupna policiji pošto je na godišnjem odmoru, saopšteno je novinarima na konferenciji u beogradskoj policiji.

Svi osumnjičeni u policiji su priznali dela i opisali kako su ih počinili. Pored njihovih priznanja, policija je prikupila i velik broj materijalnih dokaza. U toku je privođenje osumnjičenih kod dežurnog istražnog sudije Okružnog suda u Beogradu.

Ova grupa tereti se da je 21. decembra 2002. godine opljačkala porodičnu kuću u Resniku, 9. februara 2004. menjačnicu "Moneta"u Beogradu, 15. februara ove godine jednu kuću u Beogradu, 9. maja stan u Kragujevcu, 19. juna kuću u Beogradu i 25. juna kuću u Sremskoj Mitrovici, a krajem maja pokušala da opljačka porodičnu kuću u Rušnju.

Samo jedan od uhapšenih policajaca nije podneo zahtev za sporazumni prekid radnog odnosa i protiv njega će se osim krivičnog voditi i disciplinski postupak. General-major Milorad Simić, načelnik beogradskog SUP-a, rekao je da "bez obzira na ukus gorčine, pošto se radi o našim ljudima, policija ništa neće skrivati i probleme gurati pod tepih".

A. Savić


vesti po rubrikama

^hronika

Obračun u poznatom borskom restoranu "Ponoćni ekspres"
Policajci krali po Srbiji
Advokat neće da brani ubicu deteta
 


     


FastCounter by LinkExchange