GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 21. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Posle otvorenog pisma predsednika SO Lebane premijeru Srbije

Koštunica još nije odgovorio

Zvala nas je neka žena iz vlade da proveri datume kada su naši dopisi poslati. Premijera očekujemo početkom avgusta, kada bi trebalo da poseti Medveđu, a onda mora da prođe kroz Lebane, kaže Mića Stanković

LEBANE - Ni dve nedelje od kada je predsednik opštine Lebane Mića Stanković uputio otvoreno pismo premijeru Srbije, koje je javnost ocenila vapajem za što hitniju pomoć, u ovaj nerazvijeni gradić na jugu Srbije još nije stigao odgovor iz prestonice. Početkom jula Stanković je Vojislavu Koštunici napisao, između ostalog, da je "Lebane udaljeno od Srbije koliko i Srbija od Evropske unije", ali da je zbog privredne situacije u opštini na ivici potpunog kolapsa i da će " ukoliko treba, izraditi i studiju o izvodljivosti za ulazak Lebana u Srbiju".

- Zvanično nismo dobili odgovor, niti reagovanje na taj poslednji dopis koji smo uputili republičkom premijeru. Zvala nas je neka žena iz vlade da proveri datume kada su ti naši dopisi poslati, valjda da bi ih pronašli i ovoga puta obratili više pažnje na njih - rekao je za Glas Mića Stanković.

Privredna i ekonomska sadašnjost u Lebanu je toliko loša da je predsednik opštine tražio da ova opština dobije status "devastirana", u bukvalnom prevodu "opustošena", kakav recimo status već imaju opštine Leskovac i Medveđa.

U iščekivanju premijerovog odgovora, Stanković se nada da će koštunica svakako posetiti Lebane početkom avgusta kada je, za sada još nezvanično, najavljena njegova poseta Medveđi - a da bi se do Medveđe došlo, mora se proći kroz Lebane.

Iz opštine Medveđa do sada su već nekoliko puta slali dopise i molbe za prijem kod premijera Koštunice kako bi neposredno objasnili situaciju u kojoj se nalaze, ali do sada nikada nije bilo odgovora.

Kad premijer bude stigao u Medveđu, sigurno će se pozabaviti i Lebanom. Svi se tome bar nadaju. Po prihodu, po glavi stanovnika lebanska opština zauzima pretposlednje mesto u Srbiji. Od skoro 25.000 stanovnika zaposleno je 3.200 dok na posao čeka 4.500 ljudi.

S. Majdak


vesti po rubrikama

^Srbija

Protivgradna zaštita ostala bez raketa
Uskoro stambena agencija umesto Fonda solidarnosti
Svečano za gradsku slavu
Monahinje traže svoje oranice i zaštitu od Vlade Srbije
Koštunica još nije odgovorio
Isključuju struju zbog pet hiljada dinara
Povrtari pretrpeli najveću štetu od grada
Za tri meseca 70 operacija katarakte
   
 


     


FastCounter by LinkExchange