GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 21. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Prirodni zakon

Tadiću, Mrkonjo!

Na novom, demokratskom i transparentnom srpskom jeziku, Milutin Mrkonjić se izgovara Boris Tadić.

Ono što je nekada, na starom, socijalističkom i julovskom srpskom jeziku radio Mrkonjić, sada obavlja predsednik Tadić. Mrkonjić je onomad rešavao akutne probleme košarkaške reprezentacije - nalazio sponzore, zatvarao finansijsku konstrukciju priprema, organizovao dočeke... Danas, teškoće nacionalnog tima rešava Tadić - ON PREGOVARA SA PREDRAGOM STOJAKOVIĆEM!

Prema informacijama objavljenim u jučerašnjem Kuriru, Tadić pokušava da preinači odluku asa Sakramento Kingsa koji neće da igra na Evropskom prvenstvu u Beogradu, najverovatnije zbog sukoba sa selektorom Željkom Obradovićem od pre pet godina. Kurir se poziva na izvor iz Tadićevog kabineta, u koji ne treba sumnjati, jer je poznato da predsednik voli sport i da se druži sa Đorđevićem, Divcem, Danilovićem, a vrlo moguće i sa Peleom, Garinčom, Lenoksom Luisom, Karlom Luisom, Vejnom Greckim... Ko zna sa kim se još sve Tadić sprijateljio tokom desetogodišnje borbe za demokratske promene (eskivirali su ga samo Maradona i "drim tim" - oni su Koštuničini).

Predsednik Tadić nesumnjivo koristi dirljivu argumentaciju u pregovorima sa Stojakovićem: "Peđa, selektor Obradović je realnost, i ja moram da te isporučim njemu bez obzira na to da li želim"; "Peđice, ako se ne odazoveš pozivu, reprezentacija se nikada neće suočiti sa prošlošću"; "Lako bih ja mogao da nagovorim neke hrvatske ili bosanske košarkaše da igraju za njihove reprezentacije, ali moja je veličina, dragi Peđa, upravo u tome što nagovaram tebe"; "Peđa, uđi u reprezentativne institucije, a ako ti za mesec dana selektor ne izađe u susret, ja ću lično insistirati da napustiš reprezentaciju"...

Možda predsednik Tadić čak i uspe da nagovori Stojakovića (posle čega će, neizostavno, otvoriti Kancelariju za reprezentaciju, koju će da vodi Dragan Đilas). Ali, hoće li neko da podseti Tadića da se osnovna škola ne završava na likovnim i muzičkim sekcijama, nego na časovima matematike, fizike i istorije? Hoće li neko da mu objasni da su, ozbiljnim ljudima, poslovi preči od hobija? Može li iko da ga ubedi da je mnogo važnije ispitati Bodrum nego Stojakovića?

P. S. Da li bi predsednik Tadić bio ljubazan da nam otkrije svoje kriterijume: Zašto pregovara sa Stojakovićem, a neće da priča sa Bodirogom? Zašto prošle godine nije pregovarao sa Stojakovićem, ili Rebračom? Zašto je išao u Potočare da ga vređaju oni iz dva reda iza, a nije mu palo na pamet da ode i do Bratunca?

Piše: Miodrag Zarković


vesti po rubrikama

^politika

Evropska perspektiva pred zajednicom SCG
Svilanović: Da li je Vlada Srbije pitana za sporazum SCG sa NATO?
Crnogorci kritikuju Solanu i opominju Srbiju
Menja se politički kurs prema Kosmetu
Prirodni zakon :Tadiću, Mrkonjo!
 


     


FastCounter by LinkExchange