GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 21. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Svilanović: Da li je Vlada Srbije pitana za sporazum SCG sa NATO?

BEOGRAD - Visoki funkcioner Pakta za stabilnost jugoistočne Evrope Goran Svilanović izrazio je juče uverenje da ministar inostranih poslova SCG Vuk Drašković nije potpisao sporazum o linijama komunikacije sa NATO bez saglasnosti vlade SCG, ali je ocenio da bi trebalo razjasniti da li je bila upoznata i Vlada Srbije.

- Kad god neki ministar treba nešto da potpiše, predlog se šalje vladi, onda prolazi kroz odbore, a ako oni odobre, ide na sednicu vlade, koja donosi odluku da se ovlašćuje resorni ministar da potpiše - rekao je Svilanović Radiju B92, a prenosi Beta. Izražavajući uverenje da je poštovana ta procedura, Svilanović je rekao da je važno razjasniti da li je i Vlada Srbije upoznata sa tim sporazumom, jer će najvećim delom biti zadužena za njegovu primenu. Kada se radi o takvim sporazumima, u principu se traži i stav Vlade Srbije, rekao je Svilanović.

"Veoma važno je da i kao građani znamo stoji li vlada ili ne iza tog sporazuma. Ako nije konsultovana, nije dobro, jer ona učestvuje u njegovoj primeni", rekao je Svilanović. Prema njegovim rečima, taj sporazum praktično predstavlja "uređivanje statusa NATO trupa u SCG, ali ne i potvrdu suvereniteta" radi koje su se vlasti u Beogradu već pet godina obraćale NATO-u.


vesti po rubrikama

^politika

Evropska perspektiva pred zajednicom SCG
Svilanović: Da li je Vlada Srbije pitana za sporazum SCG sa NATO?
Crnogorci kritikuju Solanu i opominju Srbiju
Menja se politički kurs prema Kosmetu
Prirodni zakon :Tadiću, Mrkonjo!
 


     


FastCounter by LinkExchange