GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Četvrtak, 21. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Srpska folk zvezda Goga Sekulić od ponedeljka u hrvatskom zatvoru

Uhapšena zbog krađe automobila

Krađa je pre desetak dana prijavljena policiji u Koprivnici, a broj šasije je bio falsifikovan

BEOGRAD - Goga Sekulić (28), srpska folk pevačica, uhapšena je u ponedeljak, oko 20.20, na graničnom prelazu Tovarnik, kada je sa ukradenim "audijem A4 kvatro" pokušala da napusti Hrvatsku.

Legija i Mateković

U Hrvatskoj veruju da se Mateković skriva u Beogradu, zahvaljujući svojim vezama sa srpskim podzemljem i vezama bivšeg legionara Hrvoja Gašparinca, zvanog Legionar, koga je hrvatska policija privodila posle ubistva premijera Zorana Đinđića. Osim njega, na informativnom su tada bili i drugi hrvatski legionari zbog sumnje da su Miloradu Ulemeku Legiji pomogli u skrivanju. Hrvatski mediji su navodili i da je Mateković, dan uoči atentata, viđen u Srbiji, koju je napustio dan kasnije.
Navodno je u Beogradu, pre 15 dana, na jednom od splavova, na njega pokušan i atentat.

Policajcima je pevačica bila sumnjiva jer je u automobilu italijanskih registarskih oznaka pokušala da pređe granicu koju uglavnom koristi lokalno stanovništvo, i to u vreme kada na njoj nije bila gužva. Krađa "audija" je pre desetak dana prijavljena koprivničkoj policiji, a automobil je na šasiji imao falsifikovan broj. Automobil će ostati na parkiralištu policijske stanice u Koprivnici, dok se ne ustanovi ko je vlasnik. Policija utvrđuje da li je pevačica deo krijumčarskog lanca ili je samo kupila ukradeni automobil. Mediji navode i da je Sekulićeva na dan hapšenja, oko 14 sati, viđena u jednom kafiću u centru Beograda s koferom u ruci, i spekulišu da je do Italije došla koristeći neki manje frekventni granični prelaz, te da je "audi", za kojeg u policiji veruju da je ukraden u jednoj zemlji EU, preuzela u Hrvatskoj.

Hrvatski mediji navode da je Sekulićeva u njihovoj javnosti poznata kao prijateljica odbeglog Ivana Ice Matekovića (31), koji je u Hrvatskoj nepravosnažno osuđen na sedam godina zatvora zbog otmice 17-godišnjeg sina penzionisanog generala Vladimira Zagorca, bivšeg pomoćnika hrvatskog ministra odbrane. Za Matekovićem je raspisana i Interpolova poternica zbog tog slučaja. Štampa, takođe, prenosi i da hrvatska policija "ima saznanja da se Mateković krije u Beogradu".

Prema tvrdnjama hrvatskih medija, Sekulićeva je zimus sa Matekovićem bila na skijanju u austrijskom St. Jakobu. Kako navode, ona se tada pravdala da se slučajno našla u zimovalištu dok je Mateković sa suprugom i decom boravio u jednom apartmanu.

D. Ć.


vesti po rubrikama

^hronika

Uhapšena zbog krađe automobila
Joca stiže u Srbiju
Oružje i narkotici u automobilu
 


     


FastCounter by LinkExchange