GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utrorak, 19. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Srbin brani Rijeku

Dragan Žilić, bivši golman reprezentacije i Smedereva, nastavlja karijeru u klubu sa Kantride, sa kojim će danas potpisati ugovor

Dragan Žilić postaće, ipak, novi član Rijeke. Prethodni pokušaj hrvatskog prvoligaša da angažuje bivšeg golmana reprezentacije i Smedereva pao je u vodu zbog navijača tog kluba. Naime, pristalice Rijeke okupljene u grupu "Armada" ni po koju cenu nisu želeli Srbina u svojim redovima, tako da su zapretili čelnicima kluba sa Kantride da će sve učiniti da spreče taj transfer. U tome nisu uspeli, jer će Žilić danas potpisati jednogodišnji ugovor sa Rijekom, sa opcijom da se saradnja produži još jednu godinu.

- Prilikom posete Rijeci nisam doživeo bilo kakvu neprijatnost. Sedeli smo u klupskom restoranu, normalno pili kafu, pričali... Niko nije skandirao, niti mi upućivao pogrdne poruke. Posle je bilo neke priče da su navijači stopirali moj transfer, ali se na kraju ispostavilo da su to samo bile glasine. Navodno, nekoliko pristalica tog kluba se pobunilo. Zato ću inicirati konferenciju za novinare kako bih rekao nekoliko stvari - kaže Žilić.

Bivši čuvar mreže plavih napominje da je dve-tri nedelje trajalo zatišje, a onda su se čelnici Rijeke ponovo javili i sve je dogovoreno za minut.
- Rekli su da će mi oni lično garantovati bezbednost, tako da smo brzo pronašli zajednički jezik. Dogovorili smo se da potpišem na godinu dana, sa opcijom da po isteku tog ugovora produžimo saradnju na još jednu godinu. Zadovoljan sam postignutim uslovima, jer postoje i bonusi pošto se kod njih igra plej-of, odnosno plej-aut. Smatram da nema razloga da se bojim i nadam se da ću imati korektan odnos na navijačima Rijeke.

Prvenstvo Hrvatske počinje u subotu, tako da postoji mogućnost da će Žilić debitovati za novi klub.
- U prvom kolu igramo protiv Pule. Trebalo je da gostujemo, međutim, njihov stadion je u izgradnji tako da je došlo do zamene domaćinstva. Nadam se da će moj debi na Kantridi biti uspešan - zaključuje Žilić.

G. Božanović


vesti po rubrikama

^sport

Srbin brani Rijeku
Cepter: Sport će stati!
Publika molila plave za milost
Lorbek: Srbi, ne valjaju vam ni liga ni sudije
Dostanić - Hadži 50:50
Šerife, još samo korak do Humske
Plavi nokautirali Nemce
Miloše, svaka ti kao Bilbao
Turci slabi za Miljkovića
Bronza sletela!
 


     


FastCounter by LinkExchange