GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utrorak, 19. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Sud u Topoli poverovao da optuženi neće pobeći pre suđenja

Luka na slobodi

U ekskluzivnoj izjavi za Glas po izlasku iz pritvora Karadžić je kratko odgovorio da "samo Branislavi bude bolje", misleći na devojku koja je povređena u nesreći

KRAGUJEVAC - Krivično veće Opštinskog suda u Topoli donelo je juče odluku o puštanju iz pritvora Luke Karadžića (53), osumnjičenog da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je teško povređena Branislava Rebić (21) iz Aranđelovca.

Odmah po izlasku iz pritvora Karadžić je otišao da obiđe Branislavu u kragujevačkoj bolnici.
- Samo da Branislavi bude bolje. Uopšte ne razmišljam o sebi. Moja porodica i ja spremni smo da na svaki način pomognemo njoj i njenoj porodici. I najiskrenije saosećamo sa njima - izjavio je Karadžić, koji se od petka uveče nalazio u istražnom zatvoru u Petrovcu kraj Kragujevca.

Iako mu je istražni sudija odredio pritvor zbog mogućnosti da pobegne i mogućeg uticaja na svedoke, na šta je Karadžićev advokat uložio žalbu, predsednik Opštinskog suda Borivoje Žunić izjavio je za Glas da je Veće ocenilo da su razlozi za pritvor bili nejasni i nepotpuni.
- Ne može da se zaključi koje okolnosti ukazuju da će Karadžić pobeći. Takođe, Veće je stalo na stanovište da Luka Karadžić ne može da utiče na svedoke zbog toga što su sami svedoci oštećeni u postupku, i on na njih ne može da utiče - izjavio je Žunić.

Svedoci su, naime, izjavili da sama devojka Branislava Rebić koja je i dalje u kritičnom stanju i njen mladić, nisu bliski sa Karadžićem, pa samim tim nema osnova za sumnju da bi on mogao da utiče na njihove izjave, obrazloženo je u sudu.

Glasu je potvrđeno da bez obzira na veliko interesovanje javnosti za ovaj događaj, i činjenice da je Luka Karadžić brat haškog optuženika Radovana Karadžića, nije bilo pritisaka na Opštinski sud u Topoli niti na rad Krivičnog veća.

Lekari kragujevačkog Kliničkog centra i dalje se bore za život teško povređene Branislave Rebić. Ona je u saobraćajnoj nesreći koja se u naselju Trnava kod Topole, dogodila 14. jula ove godine u večernjim satima, zadobila teške povrede glave.
- Život joj je i dalje ugrožen i njeno stanje je vrlo teško - izjavila je dr Danijela Jovanović-Radojević.

S. Vojinović
B. Kuljanin


vesti po rubrikama

^hronika

Luka na slobodi
Betonska ploča ubila mladića
 


     


FastCounter by LinkExchange