GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utrorak, 19. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Mladi volonteri besplatno putuju u Evropu

BEOGRAD- Mladi iz Srbije starosti od 18 do 25 godina moći će da putuju u zemlje Evropske unije i učestvuju u različitim volonterskim programima u okviru projekta "Omladina", a pored plaćene povratne karte dobiće i mesečni džeparac koji će im pokriti troškove smeštaja, hrane i sitnih troškova. Projekat "Omladina" finansira Evropska unija preko Evropske agencije za rekonstrukciju i u saradnji sa Evropskim pokretom u Srbiji.

- Volonteri će u evropskim zemljama provesti od šest meseci do godinu dana i upoznavati se sa različitim kulturama, pomagati u lokalnim projektima i družiti se sa vršnjacima. Nije važno da li su učenici ili studenti. Sa ovim programima mladi se mogu bolje upoznati na promocijama koje ćemo organizovati na Fakultetu političkih nauka, Filološkom, Filozofskom, Matematičkom i Defektološkom fakultetu u Beogradu, zatim na fakultetima i srednjim školama u Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu i u još sedam gradova u Srbiji- kaže Ivana Milošević, koordinator programa u Centru za razvoj neprofitnog sektora.

Do sada su naši volonteri boravili u Italiji, Španiji, Francuskoj, Austriji, Nemačkoj i Portugaliji, a planirano je da se poveća starosna granici mladih koji putuju. Dodatne informacije i aplikacione obrasce mladi mogu naći na veb sajtu Evropske komisije: www.europa.eu.int/comm.youth.

M. J.


vesti po rubrikama

^društvo

Legiji 40 godina
Hronologija: Od otmice do presude
Glumci i zanatlije bez redovnih penzija
Dragiša Gile Đurić: Ivan ubijen hiljaditi put
Pijačari blokirali puteve zbog fiskalnih kasa
Srbi hrle u Tursku
Mladi volonteri besplatno putuju u Evropu
 


     


FastCounter by LinkExchange