GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

sreda, 13. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Muzičari "Vojvodinatona" traže od Ministarstva kulture da reaguje

Džungla na estradi

Inspekcija rada, po instrukcijama Branimira Đokića, priznaje samo uverenja sa njegovim potpisom, tvrde u ovom Udruženju

NOVI SAD - Muzičari iz Vojvodine, učlanjeni u udruženje "Vojvodinaton", traže od Ministarstva kulture da "konačno preuzme svoje nadležnosti" u oblasti estrade i "spreči samovolju" predsednika Saveza estradno-muzičkih umetnika Srbije (SEMUS) Branimira Đokića i inspekcije rada.

U ovom udruženju kažu da je inspekcija, po Đokićevim instrukcijama, krenula u svakodnevne kontrole kafana u Vojvodini i da zabranjuje rad muzičarima koji nemaju uverenje o registraciji kod SEMUS-a, bez obzira na to što poseduju uredne papire drugih, takođe ovlašćenih, estradnih asocijacija.

- "Vojvodinaton" je članica Saveza muzičkih udruženja Vojvodine (SMUV), koji je za svoje članove uredne registracije obezbedio preko Udruženja radnika estradnih delatnosti Srbije, koji je jednako legitiman i legalan kao i SEMUS. Da je to tako, svedoči i činjenica da naši članovi, kada nastupaju izvan Vojvodine, uopšte nemaju problema sa inspektorima, koji ih i tamo kontrolišu. Problemi se javljaju samo u ugostiteljskim objektima u Vojvodini, jer su inspektori dobili instrukciju da ovde priznaju samo uverenja sa Đokićevim potpisom. Zato tražimo da reaguje Ministarstvo kulture, koje je jedino nadležno da sprovodi propise u ovoj oblasti i da konačno kaže da smo svi jednaki pred zakonom i da imamo ista prava na rad" - navodi sekretar "Vojvodinatona" Zorica Kanurić.

U "Vojvodinatonu" veruju da je po sredi lična osveta Branimira Đokića, koja je usledila posle istupanja ovog udruženja iz SEMUS-a. Predsednik "Vojvodinatona" Vladimir Stanković tvrdi da SEMUS želi da po svaku cenu pod svoje okrilje vrati SMUV, kako bi članove ove asocijacije i dalje "eksploatisao i zloupotrebljavao".

"Dok su bili u SEMUS-u naši muzičari su plaćali članarinu od 15.000 dinara, a sada su im obaveze svedene na 2.000 dinara. Inspektori sada na osnovu Đokićevih instrukcija kažnjavaju ugostitelje koji angažuju naše članove i prete im slanjem finansijske policije. Protiv članova našeg saveza, međutim, nisu napisali nijednu prijavu, jer znaju da za to nemaju nikakav zakonski osnov", tvrdi Stanković.

R. K.


vesti po rubrikama

^Vojvodina

Džungla na estradi
Uskoro parkiranje po zonama
Petrovaradin - opština samo na papiru
 


     


FastCounter by LinkExchange