GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

sreda, 13. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Mladić povremeno angažovao "Osvetnike"

BEOGRAD - Momčilo Grubač, ministar za ljudska i manjinska prava u vladi Milana Panića, izjavio je juče svedočeći na ponovljenom suđenju optuženima za otmicu i ubistvo 17 sjeverinskih Bošnjaka, 22. oktobra 1992. godine, da ne raspolaže neposrednim saznanjima o tom događaju i da do kraja svog mandata nije otkrio šta se desilo sa građanima Sjeverina.

Grubač je pozvan da svedoči pošto je kao nekadašnji predsednik Komisije Savezne vlade trebalo da ispita okolnosti pod kojima se dogodio zločin. On je rekao da je od dva člana komisije sa kojima je otišao u Sjeverin saznao da su oni uspostavili kontakt sa Ratkom Mladićem, komandantom Vojske Republike Srpske.

Po Grubačevim rečima, sreli su se u mestu Rudo, gde im je Mladić, kada su ga pitali za "Osvetnike" rekao da su oni paravojna formacija i da ih on povremeno koristi, ali da su oni van njegove kontrole. Za zločin nad Bošnjacima u Sjeverinu optuženi su pripadnici "Osvetnika" Đorđe Šević i Dragutin Dragićević, kao i Milan Lukić i Oliver Krsmanović koji su u bekstvu.

A. S.


vesti po rubrikama

^hronika

Sa sinovima ubio brata i bacio ga u bunar
Za pljačku stoleća 28 godina zatvora
BIA podmetnula Đinđićeve pantalone?
Mladić povremeno angažovao "Osvetnike"
 


     


FastCounter by LinkExchange