GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

sreda, 13. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Monstruozan zločin u naselju Kaluđerica kod Beograda

Sa sinovima ubio brata ibacio ga u bunar

Stojan Nasković (60) iz Kaluđerice i njegovi sinovi Zoran (37) i LJubiša (33) ubili Straška Naskovića, stavili mu betonske tegove oko vrata i ruku, strpali ga u džak i bacili u bunar

BEOGRAD - Stojanu Naskoviću (60) iz Kaluđerice i njegovim sinovima Zoranu (37) i LJubiši (33) istražni sudija Okružnog suda odredio je posle saslušanja pritvor do mesec dana zbog sumnje da su pre više od mesec dana ubili Stojanovog rođenog brata Straška Nasković.

Straškovo telo pronađeno je 22. juna, u bunaru na obližnjoj njivi, u blizini obližnje Bubanjske ulice. On je ubijen hicem iz pištolja u glavu, a ubice su mu potom stavile betonske tegove oko vrata i ruku, strpale ga u džak i bacili u bunar. Leš je pronašla policija nakon dojave vlasnika njive, pošto je iz bunara počeo da se oseća smrad. Komšije su policiju pozvale misleći da se u bunaru nalazi leš životinje, koji bi mogao da zagadi vodu.

Straškov nestanak prijavila je njegova ćerka, koja sa suprugom živi u Vranju. Straškova supruga je, inače, odavno preminula i on je od tada živeo sam u delu kuće u Ružinoj ulici, koju je delio sa bratom i njegovom porodicom. Pošto se nekoliko dana nije javljao na telefon, njegova ćerka je došla sa suprugom u Kaluđericu. Nisu ga pronašli u kući, a i komšije su im rekle da ga nisu videli duže vreme, pa su njegov nestanak prijavili policiji. NJen suprug je pitao i Stojana i njegove sinove da li su videli Straška, ali su mu oni kazali da nisu i da ne znaju gde je.

Ovaj zločin i način na koji je izvršen uveliko je uznemirio žitelje Kaluđerice. Niko od komšija, međutim, ne zna kada se to tačno dogodilo jer, kako dodaju, niko nije primetio ništa sumnjivo, niti se seća da se čuo hitac. Straško je, inače, duže vreme bio proveo na radu u Nemačkoj, odakle se vratio pre nekoliko godina. Komšije navode da ni sa jednim od braće nisu bili u prisnim odnosima, te da se ni njih dvojica već dugo nisu slagali, pa pretpostavljaju da je Straško zbog toga i ubijen. I njegov zet dodaje da zna da Stojan i Straško nikad nisu bili u dobrim odnosima, ali ne zna šta ih je navelo da se toliko mrze. Komšije navode i da je Straško voleo da popije i da se jedno vreme lečio u psihijatrijskoj bolnici.
Straško Nasković sahranjen je prošlog meseca u rodnom Vranju.

P. R.


vesti po rubrikama

^hronika

Sa sinovima ubio brata i bacio ga u bunar
Za pljačku stoleća 28 godina zatvora
BIA podmetnula Đinđićeve pantalone?
Mladić povremeno angažovao "Osvetnike"
 


     


FastCounter by LinkExchange