GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

sreda, 13. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Traže izmenu Zakona o privatizaciji

Akcije i za radnike javnih preduzeća

NOVI SAD- Udruženje malih akcionara Srbije pokreće inicijativu za izmenu i dopunu Zakona o privatizaciji, u delu koji se odnosi na radnike i penzionere svih javnih preduzeća- rečeno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare održanoj u Novom Sadu, kojoj su pored savetnika udruženja Branka Dragaša, prisustvovali predstavnici malih akcionara NIS- NAP-a, PTT-a, RTS- TV Novi Sad i Termoelektrane toplane Novi Sad.

Mali akcionari traže da radnici i penzioneri svih javnih preduzeća dobiju pravo na upis akcija na kapital javnih preduzeća, a njihov predlog izmene i dopune Zakona sastoji se od pet tačaka. Povraćaj prava na ranije upisane akcije (u periodu od 1990. do 1992. godine) radnika i penzionera po realnoj proceni, priznavanje otplaćenih kredita kroz akcije preduzeća, podela akcija na preostali deo državnog kapitala i to na sledeći način: 70 odsto državno vlasništvo, 15 odsto radnicima i penzionerima i 15 odsto u privatizacioni registar (za ostale građane Srbije), nova procena kapitala preduzeća uz učešće stručnjaka iz UMA Srbije i upis akcija odmah nakon donošenja izmene zakona, a krajnji rok je decembar 2.005. godine.

Dragaš je još jednom ponovio da će Udruženje malih akcionara pred međunarodnim sudom tužiti državu zbog štete koja je u procesu privatizacije i procene kapitala preduzeća naneta malim akcionarima, jer je, kako je rekao, bilo niz nepravilnosti.

N.Ć.


vesti po rubrikama

^ekonomija

Država i strane banke gule srpsku privredu
"Našicecement" ne odustaje od "Toze Markovića"
Stečajni upravnik gura fabriku "22. decembar" u bankrot
Traže izmenu Zakona o privatizaciji
Krediti za male firme
 


     


FastCounter by LinkExchange