GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

sreda, 13. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Posle deset godina završeni radovi na dečjoj ustanovi u Resniku

Konačno otvoren vrtić "Jezerce"

Objekat ima tri sprata, može da primi 300 mališana i zaposliće 50 novih radnika

Posle više od deset godina i pet kamena temeljaca juče je Resnik konačno dobio prvi vrtić. Kombinovana dečja ustanova "Jezerce" ujedno je i prvi sagrađeni vrtić posle dvadeset godina.

Nije se štedelo

Izvođač radova na izgradnji objekta i uređenju slobodnih površina oko objekta bilo je preduzeće "Mir inženjering", a isporuku i montažu opreme za vrtić realizovalo je preduzeće "Fimas". Na objektu se nije štedelo. Napravljen je od kombinovanih klasičnih i građevinskih materijala koji su proverenog ekološkog sastava. Posebno se vodilo računa o bezbednosti dece, pa je korišćena proklizavajuća granitna keramika, sigurnosna stakla i baterije za vodu sa specijalnim mešačem koji reguliše temperature vode u mreži. Za objekat je izdvojeno 57 miliona dinara, za opremu 16 miliona dinara, a za uređenje slobodnih površina oko objekta 14 miliona dinara.

- Pre dve godine na ovom mestu bila je samo rupa i nekakav kamen temeljac koji je postavljan nekoliko puta. Ali, mi smo uspeli da sve radove privedemo kraju, a najveće zadovoljstvo doživećemo kada se odavde bude čula dečja graja. Idemo dalje, posla ima još puno. Nadam se da će do kraja godine biti otvoren vrtić na Bežanijskoj kosi, za koji je u toku tehnički pregled.

Trebalo bi da bude gotov i vrtić u Mirijevu, dok se za Čukaričku padinu radi tehnička dokumentacija. Gradimo objekte tamo gde su najpotrebniji kako bismo smanjili liste čekanja - rekla je Zorica Pavlović, sekretar Sekretarijata za socijalnu i dečju zaštitu, i dodala da će se graditi manji objekti, ali ne na velikim rastojanjima. - Posle Čukaričke padine na redu je Zemun. Na Zemunskom keju postoji objekat za vrtić u privatnom vlasništvu, ali postoje indicije da će biti prenet na Grad.

Vrtić "Jezerce" otvorio je Nenad Bogdanović, gradonačelnik grada, i tom prilikom napomenuo da ga raduje činjenica da je ovo prvi vrtić u nizu onih koji će biti otvoreni.

- Sa ovim vrtićem počela je sezona otvaranja novih vrtića. Koštao je oko 86 miliona, ali nije nam žao što je toliko potrošeno jer se radi o deci. Grad vodi računa o roditeljima koji su lošeg materijalnog stanja, tako da će njihova deca moći da borave u vrtiću za male pare - rekao je Bogdanović.

Objekat u Resniku je prvobitno trebalo da ima površinu od 1.370 kvadrata, ali je odlukom investitora, Skupštine grada i Sekretarijata za socijalnu i dečju zaštitu, preprojektovan na površinu od 2.200 kvadratnih metara. Ima tri sprata, može da primi 300 mališana i zaposliće 50 novih radnika. Već su oformljene grupe dece za jaslice i starijeg predškolskog uzrasta i klinci će "uleteti" u novi vrtić već od 18. jula.

I. Z.


vesti po rubrikama

^Beograd

Konačno otvoren vrtić "Jezerce"
I dalje traje protest protiv Roma
Borba za vlast zaustavila plate
Novi računi kao telefonski
Strani sportisti dolaze u Studenjak
Podržana odbrana "Petog parkića"
"History channel na mreži SBB
Otvoren renovirani hotel "Šumadija"
Treća nedelja festivala "Beogradilište kulture"
Muzika mojih predaka
Skitam, pevam, lutam
Zgrada straže na Velikom ravelinu
Recikliranje kao umetnost
Ritam "Ritma" u Andergraundu
Gradske vesti : "Cepter" dodelio nagrade dobitnicima
 


     


FastCounter by LinkExchange