GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

utorak, 12. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


I minut ćutanja razlog za svađu

BEOGRAD - Rad Skupštine Srbije juče je počeo minutom ćutanja za žrtve zločina na teritoriji bivše Jugoslavije i terorističkog napada u Londonu. Međutim, šefovi opozicionih poslaničkih grupa kritikovali su predsednika Skupštine Predraga Markovića zbog toga što nije bilo konsultacija oko tog čina, pa deo poslanika iz njihovih stranaka nije prisustvovao odavanju pošte, javio je Fonet.

Šef poslaničke grupe DS-a Dušan Petrović rekao je da su sednici prisustvovali poslanici njegove stranke, ali da ih Marković nije obavestio da će sednica početi minutom ćutanja.

- Bilo bi dobro da je o tome obavestio šefove poslaničkih grupa i da smo imali priliku da o tom pitanju diskutujemo i da vidimo kako je trebalo da bude formulisano odavanje pošte - rekao je Petrović. Prema njegovim rečima, Marković je to učinio i pre nego što je utvrđen kvorum.

- Kad je bio minut ćutanja? A ko je rekao da će biti? Ja sam šef poslaničke grupe, što se nije dogovorio sa šefovima poslaničkih grupa? Onda biste znali da li nismo prisustvovali minutu ćutanja ili kvorumu za otvaranje sednice - izjavio je šef poslaničke grupe SRS-a Tomislav Nikolić.

- To je bezobrazluk Predraga Markovića. Tako nešto da se uradi, a da se ne dogovori sa šefovima poslaničkih grupa, a onda da prebaci na nas, kako mi tobož ne saučestvujemo u bolu. Saučestvujemo u bolu, sve smo rekli u subotu šta osećamo prema zločinu, a Marković se igra politike - rekao je Nikolić. On je najavio da će danas otići u Bratunac i Srebrenicu, gde će odati poštu žrtvama zločina počinjenih za vreme sukoba u BiH.

Na pitanje zašto predstavnici opozicije nisu bili u sali, šef poslaničke grupe G17 plus Miloljub Albijanić odgovorio je da je to pitanje za njih - zašto u 10 sati, kada počinje rad, nisu bili u parlamentu, dok je predsednik Skupštine rekao da se za minut ćutanja nikada ne pravi dogovor.

- Naravno da nije bilo dogovora, jer se za minut ćutanja nikada ne pravi dogovor - rekao je Marković.


vesti po rubrikama

^politika

Moskva je prozrela Petersenove namere
I minut ćutanja razlog za svađu
Boris Tadić izjavio da će Ratko Mladić biti uhvaćen za nekoliko dana
Grub falsifikat je poziv na moj linč
Pragmatično :Sa Lovćena vila kliče...
 


     


FastCounter by LinkExchange