GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

utorak, 12. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Nema godišnjeg dok je Gotovina u begu

ZAGREB - Hrvatski premijer Ivo Sanader zabranio je svima u državnim službama koje se bave sprovođenjem akcionog plana za hvatanje odbeglog generala i haškog begunca Ante Gotovine da ovog leta koriste godišnje odmore, piše Vjesnik. List ističe da je to znak da je hrvatska vlada ozbiljno shvatila sugestije EU da se što pre napravi konkretan pomak u slučaju Gotovina, jer je to jedina garancija za početak pregovora o punopravnom EU članstvu, prenosi Tanjug.

U hrvatskim ministarstvima tvrde da je sada pravo vreme da se iskoristi pozitivna intonacija britanskog predsedavanja EU koja održava dinamiku proširenja. Pozivajući se na diplomatske izvore Vjesnik piše i da je Hrvatska upozorena da preko leta ne sme da dođe do pasivizacije u hvatanju Gotovine.

Izvor blizak hrvatskoj vladi ističe da su u Zagrebu svesni da će za eventualni jesenji početak pregovora s EU biti presudno sledećih mesec i po dana. A i evropska diplomatija je već nekoliko puta naglasila Zagrebu da će pregovori, ako se reši pitanje Gotovine, početi odmah, piše Vjesnik.


vesti po rubrikama

^balkan

Nema godišnjeg dok je Gotovina u begu
Danas parastos za Srbe ubijene u Srebrenici
Kurmanbek Bakijev, novi predsednik Kirgistana
 


     


FastCounter by LinkExchange