GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 10. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Evropljani će u pozorišnoj sezoni 2007. gledati neobičan komad

Šerbedžija Tito, Jovanku glumi Milena Dravić?

ZAGREB - Hoće li maršal Tito obeležiti pozorišnu sezonu 2007. godine u Evropi? Za tu godinu, naime, najavljena je praizvedba projekta Tito iza kojeg je stala profesionalna pozorišna mreža NETA, nedavno osnovana u Podgorici, piše zagrebački Večernji list. U multimedijalnom projektu, hrvatskog režisera Branka Brezoveca (i koji bi trebalo da dobije budžet od milion evra), ulogu Tita trebalo bi da odglumi svetski poznati glumac Rade Šerbedžija.

On je, podseća list, već glumio Tita u seriji "Bombaški proces", a njegovo učešće u ovom neobičnom projektu zavisi i od slobodnih termina. Titovu suprugu Jovanku trebalo bi da igra naša proslavljena glumica Milena Dravić, ali će u projektu, piše list, biti mesta i za mnogobrojne glumce, koreografe, pevače, folklorna društva i to ne samo s Balkana i iz jugoistočne Evrope nego i iz drugih zemalja - od Rusije do Indije i Egipta. Pokretač projekta je ljubljanski festival Eks ponto.

Prva predstava "Put u Jajce" biće zasnovana na dnevniku slovenačkog političara i pisca Edvarda Kocbeka, ali glumci će na pozornici iščitavati i dnevnik kontroverznog i pomalo zaboravljenog Vladimira Dedijera. Za scenario je zadužen poznati makedonski dramatičar Dejan Dukovski, autor drame "Bure baruta", i Goran Stefanovski. Osim "Puta u Jajce", druge bi predstave trebalo da se pozabave i Titovim predratnim moskovskim danima, ali i nesvrstanim putem. Tvorci projekta tvrde da on u osnovi nije jugonostalgičan.


vesti po rubrikama

^vesti

Šerbedžija Tito, Jovanku glumi Milena Dravić?
Stradale zadnjice u trci s bikovima
Video iglu, pa umro
Muškarac ženskih grudi šetao se nag
Pseći veleslalom
Poubijale se ovce
Bogataš u svemiru
   


     


FastCounter by LinkExchange