GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 10. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Plavi odbojkaši protiv Brazila čuvali snagu za nastavak fajnal fora

Travica krio karte

Iako su na startu finalnog turnira u "Beogradskoj areni" pretrpeli poraz od selekcije Brazila (3:1), aktuelnog šampiona Svetske lige, sveta i Olimpijskih igara, plavi odbojkaši nisu razočarali oko 8.000 navijača.

Orden Nemanje Rubenu Akosti

Predsedniku Svetske odbojkaške federacije dr Rubenu Ernandesu Akosti uručen je orden Nemanje trećeg stepena. U ime predsednika Srbije i Crne Gore Svetozara Marovića, odlikovanje Rubenu Ernandesu Akosti uručio je ministar spoljnih poslova Vuk Drašković. Pored toga, za čelnika Svetske odbojkaške federacije (FIVB) prijem u Skupštini grada upriličio je gradonačelnik Nenad Bogdanović, a predsednik Srbije Boris Tadić u njegovu čast prirediće danas svečani ručak.

Tokom susreta, koji je imao karakter uvodnih borbi, jer su mečevi prvog dana finala prvenstveno služili da bi se odredili parovi nastavka završnice, viđena je dinamična odbojka, s mnoštvom lepih poteza, ali i obiljem grešaka s obe strane mreže. Plavi su bili u punom sastavu i trener Ljuba Travica je u meču protiv favorizovane selekcije Brazila iskoristio usluge skoro svih igrača, osim srednjeg blokera Stankovića. Od Stankovićevih vršnjaka (mladih pojačanja), priliku da izađu na megdan svetskom i olimpijskom šampionu, ali tek pri kraju susreta (kada je sve već bilo odlučeno), dobili su korektor Bojović i tehničar Ilić.

Većim delom meča, na terenu je bila postava: Grbić, Miljković, Mitrović, Gerić, Marković, uz libera Samardžića. Takođe je bilo evidentno da su plavi igrali dobro zahvaljujući učinku Gorana Vujevića u prva dva seta, posle kojih je Ljubomir Travica odlučio da ga odmori za predstojeća iskušenja.

Ipak, pored svega, na prvoj odbojkaškoj "predstavi" održanoj u "Beogradskoj areni" publika nije mogla da bude nezadovoljna, jer je u nadmetanju divova svetskog sporta mogla da uživa na novi način. Velika dvorana s kapacitetom od 18.000 mesta, odaje utisak da je stvorena za velika sportska takmičenja. Iako nije bila popunjena do poslednjeg mesta, "Arena" na svakom mestu može da posetiocu pruži potpuni komfor. Uz jaku akustiku, koja je vrisku i navijanje 8.000 ljudi povremeno pretvarala u zaglušujući delirijum, pomalo tužno i otuđeno izgledala je grupa poljskih navijača, koja je valjda iz predostrožnosti organizatora dobila mesta na (pustom) vrhu najvećeg sportskog objekta.

- Ne želim ovom prilikom da govorim o našim nedostacima i greškama u duelu s Brazilom, jer nas bi nas isti protivnik mogao da dočeka i u finalu turnira - poručio je posle poraza selektor plavih Ljubomir Travica.

N. M.


vesti po rubrikama

^sport

Plavi odbojkaši protiv Brazila čuvali snagu za nastavak fajnal fora
U Pragu održan žreb za ULEB kup
Karićima 330.000 evra od Kežmana
Piksi zvao Pančeva?
U Nišu danas počinje Balkanski kup fudbalskih veterana
Raikonen ponovo dao fore
Luksemburgo je malo nervozan
Krajčinović odbio Ćurkovića
Šapić rešetao i Kanađane
 


     


FastCounter by LinkExchange