GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Nedelja, 10. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Isidora Bjelica promovisala knjigu "Kako sa muškarcima"

Haljina za čitanje,roman za pipanje

Najnoviji ljubavni roman "Kako sa muškarcima", kontroverzne spisateljice Isidore Bjelice, preksinoć je pompezno predstavljen u butiku "Sreća" u Knez Mihailovoj ulici.

LJubić ko ljubić, rekli bi zlobnici, i nije neki razlog za toliku medijsku pompu i crveni tepih prostrt nasred ulice. Ali, već pri prvom pogledu na veliki poster sa koga Isidora Bjelica, sa crvenim rukavicama i neizbežnim šeširom, pozira odevena u svoje remek-delo, šljokice i prisustvo toliko poznatih faca - postaje jasnije. Haljina za čitanje ili roman za pipanje, najkraći je opis najnovijeg, u svetu jedinstvenog, Isidorinog ostvarenja.

Jer, bila je to promocija prvog romana haljine na svetu, za koji sama autorka garantuje da će ga sa zadovoljstvom čitati i muškarci.

Roman je 100 odsto pamuk

Sugrađanke koje po svaku cenu žele da se dokopaju jednog od ovih romana moći će da ga kupe samo putem narudžbenice, koju mogu pronaći u časopisu "Lisa". Haljina košta 999 dinara, prodaje se u crnoj i beloj boji, u veličinama M i L. Roman je 100 odsto pamučan, a Branka Mićić dodaje da se lako pere, bez bojazni da će slova poispadati po veš-mašini.

Tik uz poster, zavaljene u stilsku garnituru nasred glavne beogradske štrafte, pozirale su manekenke. Neke su bile na rolerima, neke u cipelama, ali sve odevene u belu i crnu varijantu romansirane haljine. Radoznali prolaznici su se tiskali oko njih, zagledajući haljine i pokušavajući da provale šta se krije iza intrigantnih naslova poglavlja - "Kad izgubiti nevinost, a kad se kresnuti", "Kako do orgazma" ili "Stariji ili mlađi, pitanje je sad".

- Isidora je trebalo da objavi knjigu, a onda joj je usput sinula ideja da je, umesto na papiru, odštampa na haljini. Na nju je stalo deset probranih poglavlja romana i to onih o pitanjima koja najviše tangiraju žene. I sve to sitno štampano da muškarce natera da priđu... - već sa vrata predusretljivo objašnjava Branislava Mićić, glavna i odgovorna urednica "Lise", jer su upravo ovaj časopis i "Burda" zaslužni za sprovođenje ove ideje u delo.

Glodur "Lise" najavila je i da će ovaj jedinstveni spisateljski poduhvat biti izložen u Narodnoj biblioteci.
- Jel to može odma da se kupi? Evo, sad ću ja da dođem, samo da ostavim kuče kući - u trku komentariše, više za sebe, starija prolaznica.

A u salonu, domaćica večeri Isidora Bjelica već je strpljivo pozirala mnogobrojnim fotoreporterima, pokazujući beli šešir i modifikovanu, večernju verziju svoje haljine, sa providnim dekolteom. Za to vreme, TV lice Ruška - Dobro jutro, lutko - Jakić i glumica Lidija Vukićević zarazno su se kihotale. Ubrzo su pristigli i Marina Rajević-Savić, bez poznatije polovine, i Sandro iz "Prsluk benda", koji je odmah sa vrata počeo da hvali Isidorinu kreativnost.
Oko stola, za kojim su devojke prodavale romane, motali su se Dara Džokić i Bogdan Tirnanić, glumica Iva Štrljić i, naravno, Milica Milša i Žarko Jokanović.

U pratnji trojice kršnih momaka, sa velikim tamnim naočarama, sa crnim topom i belim uskim pantalonama pojavila se Cece Nacionale, koju su novinari opsedali, činilo se, više od same domaćice.

Bilo je i pomalo razbijenih čaša, red svečanih toaleta, red Štrausa, a zatim, govor autorke.
- Ovo je prvi put u svetu, a ne samo u ovoj našoj Srbijici, da je neko napravio roman na haljini, a autor ideje sam ja - rekla je Isidora, popevši se na stilsku stolicu, onako, sa sve cipelama, da je svi vide, a zatim je rečima "Ajde, Pajkiću" pozvala supruga da demonstrira kako se haljina čita.

- Ima dva načina odakle može da se počneš čitanje - američki i evropski, ili ti francuski. Francuski ide odozdo, američki odozgo. Znači, prvo skidanje ili prvo seks - više je objašnjavao, nego pokazivao Nebojša Pajkić.
A, mikrofon prekida, šušti. Trpela je Bjelica, trpela, ali nije mogla doveka.

- J... ga, ovaj mikrofon stvarno ne radi. Ali, dobro. Svi viču da treba da povećamo natalitet, a nataliteta nema bez čitanja. Ovu haljinu posebno preporučujem ženama poslanicima da gospoda u Skupštini ne bi čitala novine nego knjige. A ovo je najseksepilnija knjiga u Srbiji - objašnjavala je u svom stilu autorka, a zatim izašla ispred salona, među prolaznike, da im objasni da čitanje ne mora biti mučenje ako pipkate dok čitate.
Koliko će haljina zapaliti raju, videćemo, ali će biti zanimljivo kada vam u prepunom autobusu neko priđe i upita vas: "Da li biste bili ljubazni da malo pomerite tašnu? Ne vidim treće poglavlje! " Ako ništa drugo, haljina roman biće muškarcima savršeni izgovor za indiskretno zurenje u vašu zadnjicu ili dekolte. Šta će, jadni, kad je Bjelica baš tu stavila najviše teksta...

A. Klarić


vesti po rubrikama

^ljudi i događaji

Boris Bizetić ugostio Glas
Isidora Bjelica promovisala knjigu "Kako sa muškarcima"
 
 


     


FastCounter by LinkExchange