GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 8. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Piće bogova uskoro će davati informacije samo o sebi

Pričljivo vino

Etikete za vino koje pričaju uskoro bi mogle da vinopijama kažu sve što ih zanima o svakoj flaši posebno - od načina proizvodnje do hrane koja uz to vino najbolje ide.
- Ideja je da se enolozi, figurativno, okupe oko stola, tako da svako vino može da opiše samo sebe u prvom licu - kaže Daniele Barontini, čija toskanska kompanija "Modulgraf" upravo dovršava radove na novom proizvodu, koji će biti lansiran u novembru.

- Predviđamo da će naše "pričajuće etikete" dobro proći u restoranima, vinarijama i na vinogradima koji organizuju degustacije - smatra on.
Nova etiketa imaće čip ugrađen u flašu, a informacije će moći da se čuju kroz spravicu veličine pakle cigareta.

- Moći ćete da saznate kako da najbolje uživate u ovom piću, odakle potiče, sve ono što biste inače čuli od somelijera. Biće moguće čak čuti i muziku - objašnjava Barontini. Prema njegovim rečima, neki od najboljih italijanskih proizvođača vina, poput Brunela, već su pokazali interesovanje za novi patent.
"Modulgraf", kompanija specijalizovana za vinske etikete i proizvode koji bi trebalo da spreče njihovo falsifikovanje, planira da izbaci "pričajuću etiketu" - koja još nema zvanično ime - na prestižnom milanskom Sajmu vina u novembru. Etiketu je patentirao nemački inženjer Florentin Doring.

J. M.


vesti po rubrikama

^vesti

Piće bogova uskoro će davati informacije samo o sebi
Ruše se Ujedinjene nacije
Zapalio se, pa zaprosio devojku
Meda od suvog zlata
Buš pao sa bicikla
Albert priznao vanbračnog sina
Ford i Mobi kao kuriri
   


     


FastCounter by LinkExchange