GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 8. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Čekajući fajront

 

Srebrenički šou-biznis

Nema posla kao što je šou-biznis. Malo je ipak bljutavo za biznis koristiti leševe. Humanitarci, koji su humani dok god ima nekog da calne lovu, okitili su Beograd bilbordima o Srebrenici, verovatno sa idejom da nastavimo sa "genocidisanjem", tako što ćemo ubuduće golim rukama zadaviti svakog ko nam pomene genocid. Osim ako im nije namera da se što više Srba sudari kolima kad posle jutarnje kafe pođe na posao a iza svakog ćoška ga sačekaju sanduci i lobanje. Srpske nevladine organizacije, naime, sve više se bave kolektivnim štrojenjem. Znate ono, kad su štrojili medvede, a iz šume pobegli svi zečevi. Kad su pitali jednog zeku zašto je pobegao, on im kaže: Burazeru, dok im ja objasnim da nisam medved, odoše m...

Tako su i ovi beogradski štrojači krenuli redom. Ali, dok im mi koji, za razliku od njih, nismo primili ni kintu za tzv. širenje istine o Srebrenici objasnimo kako smo odavno bili svesni zločina, i nama odoše m...

Kada prekosutra u Potočarima bude odavana počast srebreničkim žrtvama, skupiće se tamo i oni koji od ove tragedije prave i šou i biznis. Kao prvo, skupina zvana "Majke Srebrenice". Žene koje svoju nesreću pretvaraju u zanimanje - profesionalne majke žrtava. Zar nije bol za najrođenijima intimna stvar? Jok. Od ovog bola treba neko da uzme veliku lovu. Jedna od njih u onom sjajnom dokumentarcu "Vapaj iz groba" pita: "Dajte ovde nekog holandskog novinara da mu pokažem..." Kakve veze ima novinar iz Holandije sa holandskim vojnicima koji su muslimane prepustili na milost Ratku i pripadajućim kasapima. Po logici te "majke Srebrenice", Srbi su uradili pravo kad su bes, zbog zločina Naserovih muslimana prema njihovim drugovima i familijama, iskalili na srebreničkim muškarcima. Odmazda, naravno, predstavlja glupost. Ali je, izgleda, podržavaju i profesionalne majke.

Onda jedna od majki Srebrenice, na tribini u Beogradu koje su organizovale "Tašte Srebrenice", "Svastike Srebrenice", "Šurnjaje Srebrenice" i "Kume Srebrenice", kaže da svim Srbima nikada neće oprostiti. Zašto? Pa većina Srba u julu, kad se sve odigralo, drži noge u lavoru, cirka ladno pivo i brlju sedeći pod dudom. Kažu posle, i da Boris Tadić nije dobrodošao u Potočare. Zašto? Da li zato što je u julu pre deset godina pikao vaterpolo? Ili, možda, zato što se u to vreme borio protiv rata?

Pitam se - da li među majkama Srebrenice ima onih koje su sakrile svoje sinove da ne ginu za Alaha i Aliju Izetbegovića, kao što je uradilo pola beogradskih majki jer nisu dale da im sinovi ginu u jednom idiotskom ratu. Je li neki uticajni muslimanski političar na početku rata rekao: Neka ovi sa vlasti šalju svoju decu u rat. Mi decu Srbije ne damo! Kao što je rekao Vuk Drašković. Je li neko u Bosni nosio crni flor glavnom ulicom za srpske žrtve, kao što su Beograđani nosili za Sarajevo, i to usred rata?

Po ovom šou-biznis planu, Srbija bi trebalo, na kraju, da plati Bosni ratne reparacije. Okej, ali nek' im to plati biračko telo socijalista. Nek' im Milošević doživotno otplaćuje perući sudove i utovarajući ugalj. Nek' im plati Nataša Kandić, glavni promoter ideje da su svi Srbi bili u telepatskoj vezi s Mladićem. Znači, priznala je i svoje učešće. Nek' im plate i štrojači. Nek' im plate svi mazohisti koji se osećaju krivim, a nisu. Ja, vala, neću da im platim.

Piše: Dragoljub Petrović


vesti po rubrikama

^politika

Dušan Mihajlović promovisao drugi tom "Povlenskih magli i vidika"
NATO uhapsio sina Radovana Karadžića
Jakšić: Tužiću Petkovića zbog laži
Mesić: Ne nametati rešenje za Kosovo
Vuković: Solana je terazijski Crnogorac
Čekajući fajront: Srebrenički šou-biznis
 


     


FastCounter by LinkExchange