GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 8. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Mesić: Ne nametati rešenje za Kosovo

PRIŠTINA - Predsednik Hrvatske Stjepan Mesić izjavio je juče u Prištini, posle razgovora sa zamenikom šefa Unmika Larijem Rosinom, da će svako nametnuto rešenje za status Kosova biti neodrživo.

- Mora da se nađe političko rešenje u dogovoru Beograda i Prištine, ali uz pomoć međunarodne zajednice - rekao je Mesić novinarima posle sastanka sa Rosinom, a prenosi Fonet.

Prema rečima Mesića, status Kosova se mora rešiti što pre. Mesić je precizirao da su mu zvaničnici u Beogradu preneli uveravanja da se pitanje budućeg statusa Kosova ne može rešavati na silu već isključivo dogovorom. On je istakao da u državama Balkana mora postojati zajednički model ulaska u NATO, EU i druge međunarodne institucije i to mora biti strateški cilj, ne samo Hrvatske, Srbije i Crne Gore i Bosne i Hercegovine, već i drugih država na Balkanu.

Mesić je kasnije u Prištini razgovarao i sa predsednikom Kosova Ibrahimom Rugovom, premijerom Bajramom Kosumijem, a obišao je i Janjevo, mesto u kome pretežno žive pripadnici hrvatske zajednice.


vesti po rubrikama

^politika

Dušan Mihajlović promovisao drugi tom "Povlenskih magli i vidika"
NATO uhapsio sina Radovana Karadžića
Jakšić: Tužiću Petkovića zbog laži
Mesić: Ne nametati rešenje za Kosovo
Vuković: Solana je terazijski Crnogorac
Čekajući fajront: Srebrenički šou-biznis
 


     


FastCounter by LinkExchange