GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Petak, 8. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


DS optužuje Kostića

Odbornici Gradske skupštine prvi put su pre tri sedmice jednoglasno odlučili da sa tri miliona dinara iz gradske kase pomognu teško obolelom mašinskom inženjeru Draganu Jovanoviću da ode na hitno lečenje u London. Međutim, Jovanović pare još nije dobio, a dani odmiču i "život mu visi o koncu". Uz podatak da u gradskoj kasi ima preko 1,5 milijardi dinara, to je tužna istina, pa gradonačelnik Kostić i njegovi saradnici mogu lako imati na duši i jedan ljudski život, upozorio je na konferenciji za novinare potpredsednik Gradskog odbora DS Saša Živić.

- Ovo je samo jedan drastičan primer rasula koje vlada i nezakonitosti u gradskoj upravi, na jednoj strani, i samovolje, koju zajedno sa svojim zamenikom Draganom Rajčićem, demonstrira gradonačelnik Smiljko Kostić, odbijajući da i građanima i odbornicima podnosi račune za svoj dosadašnji rad. NJih dvojica uglavnom i ne dolaze na sednice Gradske skupštine, dok Rajčić u vreme važnih odborničkih rasprava drži stranačke pres konferencije Nove Srbije - rekao je Živić.

Predsednik Gradskog odbora DS-a Vladimir Domazet ističe da gradonačelnik Kostić od 26. januara u svojoj fioci drži predloge sistematizacije radnih mesta u gradskim upravama. Na drugoj strani, u javnim preduzećima i ustanovama izmenama statuta i sistematizacija preko noći dovode se provereni stranački kadrovi ili pomoćnici direktora bez kvalifikacija, koji, praktično, "delegiraju" stranke koje čine većinu u Gradskoj skupštini, rekao je Domazet. On je naveo i primer da je Marina Stanković, bivši potpredsednik gradske vlade, u Dečjoj ustanovi "Pčelica" ostala bez posla, jer joj je prvobitno sistematizovano radno mesto stručnog saradnika "preko noći" izbrisano iz sistematizacije.

M. D.


vesti po rubrikama

^Niš

Niška pista zvrji prazna
Meštani naselja Čalije konačno isterali pravdu na sudu
DS optužuje Kostića
Iranci hoće MIN-ove vagone
      


FastCounter by LinkExchange