GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

sreda, 6. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Tajms: Karadžić se krije u Crnoj Gori

LONDON - Haški optuženik Radovan Karadžić je izvan nadležnosti snaga Evropske unije u BiH jer se uglavnom krije u Crnoj Gori, tvrdi londonski Tajms, prenoseći izveštaj saradnika Bi-Bi-Sija da se bivši lider bosanskih Srba skriva negde u području Nikšića. Saradnik Bi-Bi-Sija iz Sarajeva tvrdi, pozivajući se na "međunarodne obaveštajne službe", da se Karadžić krije u Crnoj Gori, iako se do sada verovalo da je on na teritoriji Bosne i Hercegovine.

Londonski list podseća da su policije u Srbiji i u Crnoj Gori reagovale na takve vesti i pretresle stanove i kuće Karadžićevih rođaka, ali nije ništa pronađeno. One su odbacile vesti o njegovom skrivanju u okolini Nikšića.

Komandant Eufora britanski general Dejvid Liki je, navodi Tajms, odbio da komentariše vesti o Karadžićevom skrivanju, ali je ipak rekao da bi, ukoliko je on stalno u Bosni, obaveštajne službe morale da znaju gde se krije. Karadžić, rekao je general Liki, to zna i zato je retko u Bosni.

Tužilaštvo haškog Tribunala, otkriva Tajms, istovremeno se žali da NATO ne deli sve važne informacije o Karadžiću sa Tribunalom. Tako, na primer, tvrdi se, Tužilaštvu nisu dostavljena Karadžićeva pisma supruzi LJiljani, koja su zaplenjena tokom pretresa njihovog stana na Palama, iako su neka od tih pisama objavljena i u štampi.

Tanjug


vesti po rubrikama

^svet

Tajms: Karadžić se krije u Crnoj Gori
Samit G8 počinje danas u škotskom gradu Gleniglzu
Bin Laden nije u Pakistanu
Ranjen diplomata iz Bahreina
 


     


FastCounter by LinkExchange