GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

sreda, 6. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Cepter ili sport!

Varajić, Tanasković i Marović, predstavnici košarke, odbojke i vaterpola u Olimpijskom komitetu SCG, ističu da se predsednik OKSCG Filip Cepter, u stvari, sukobio sa celokupnim sportom

Članovi Olimpijskog komiteta SCG obratili su se medijima povodom sukoba sa predsednikom Filipom Cepterom, a uoči vanredne skupštine OK, koju je za 11. jul, u ime Predsedništva, zakazao potpredsednik Ivan Ćurković. Novinarima su se obratili predstavnici košarkaškog, vaterpolo i odbojkaškog saveza, Žarko Varajić, Uroš Marović i Željko Tanasković, koji su objasnili suštinu sukoba sa predsednikom Filipom Cepterom.

Dvanaest razloga

Novinarima je dostavljeno i pismeno objašnjenje razloga za Skupštinu OKSCG u kome se, između ostalog kaže, da se Cepter nije sukobio sa pojedincima, nego sa sportskim savezima koje oni predstavljaju, kao i da nije vređao njih, već sve sportiste.
Filip Cepter se optužuje da želi da istisne glas vrhunskog sporta i zajedno sa nekolicinom birokrata vlada OKSCG, a naglašava se i to da je vanredna Skupština zakazana legalno i u skladu sa statutom OKSCG.

U uvodnom izlaganju, Uroš Marović je istakao da je Cepter ušao u sport potpuno nepripremljen i da je navikao da naređuje, a ne da sluša.
- Ne postoji sukob između Ceptera i druge strane, jer su na drugoj sport SCG, medalje, esencija svega što se u sportu postiglo od Drugog svetskog rata - bio je jasan Marović.

Na to se nadovezao Željko Tanasković, koji je istakao da se u suštini radi o sukobu Ceptera sa sportskim savezima a ne pojedincima i da njegovo ponašanje i rečnik vređaju sve sportiste, osvajače medalja.

- Treba nam vanredna Skupština da se stavi tačka na priču. Ovaj problem je trebalo da rešimo u svojoj kući, a ne u medijima - zaključio je proslavljeni odbojkaš.

Mišljenje Košarkaškog saveza izneo je Žarko Varajić, koji je osudio rečnik Filipa Ceptera i naglasio da košarka neće dozvoliti takvo omalovažavanje sportista.

- Umesto da se bavimo Olimpijskim igrama u Pekingu, mi se bavimo svađama. Od 35 sportskih saveza, 24 najvećih i najmoćnijih hoće vanrednu skupštinu. Ona je potrebna u najskorije vreme, jer se sportu žuri. Sport nema vremena-zaključio je Varajić.

V. Jovanović


vesti po rubrikama

^sport

Cepter ili sport!
Cepter: Ćurkovićev poziv je falsifikat
Murinjo daje 31,5 miliona evra za Filipsa
Piksi : Za zvezdu idem i na kraj sveta
Vermezović: Čekamo rivala za finale Lige šampiona
Galatasaraj dolazi po Ilića
Brazilci gledali, a Crnogorci odložili
Ikodinović: Dosta mi je srebra i bronze
Vijeri u Milanu!
Uoči završnice Svetske lige
 


     


FastCounter by LinkExchange