GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

sreda, 6. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


"Zastava oružje" dobija partnera

KRAGUJEVAC - Gotovo je izvesno da će kragujevačka fabrika "Zastava oružje" do kraja jula potpisati ugovor o zajedničkoj trgovini, razvoju i nastupu na svetskom tržištu sa jednom od najpoznatijih američkih kompanija za proizvodnju oružja. Ime kompanije za sada se ne navodi, kako se ne bi nanela šteta pregovorima koji su u završnoj fazi.

Direktor fabrike Dragoljub Grujović kaže da su američki predstavnici već pet puta boravili u "Zastava oružju" i da obe strane "rade" na preciziranju ugovora, čijim potpisivanjem će se, pored ostalog, obezbediti povećanje plasmana i prodaje lovačko-sportskog oružja na američko tržište.

Ugovorom će se precizirati i zajednički razvoj i razmena tehnologija, a uz ime kragujevačke firme biće potpisano i ime američke kompanije. Navedena kompanija, koja je u samom svetskom vrhu po proizvodnji lovačkog oružja i municije, zainteresovana je i za ulaganja, odnosno kupovinu kroz privatizaciju ove kragujevačke fabrike i to dela proizvodnje lovačko-sportskog oružja.

Grujović dodaje da fabrika ima šansu da bude podisporučilac i da svoje proizvode prodaje pod imenom američkog proizvođača, s jedne strane, i da uvede nove tehnologije koje bi doprinele povećanju obima proizvodnje i plasmana na svetska tržišta. Ugovor sa američkim proizvođačem trebalo bi da se potpiše na duži period, odnosno, kako nezvanično saznajemo, na najmanje dvadeset pet godina. O pregovorima koji su u toku obavešteni su i najviši državni organi i institucije.

B. K.


vesti po rubrikama

^ekonomija

Počinje izgradnja teretnog terminala
"Zastava oružje" dobija partnera
Priprema se prodaja fabrike ulja u Vrbasu
Ulaganja Mekdonaldsa
 


     


FastCounter by LinkExchange