GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

sreda, 6. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Akademci nemaju vremena da čekaju zakon

BEOGRAD - Studentska unija Srbije najoštrije je osudila potez Ministarstva prosvete i sporta kojim je Nacrt zakona o visokom obrazovanju povučen iz hitne skupštinske procedure.

- Neprihvatljivo je da cela akademska javnost o tome bude obaveštena preko medija. Ministarstvo prosvete i sporta hvalilo se kako je izradu zakona poverilo univerzitetima i studentima, ako je već odgovornost na akademskoj zajednici, onda ste, gospodine ministre, mogli da nas konsultujete i oko povlačenja. Svima je jasno da ni akademska 2005/06. godina neće početi sa studijama po principima Bolonjskog procesa i da gubimo još jednu godinu. Možda, ministre, Vi imate vremena - mi, studenti nemamo. Svaka propuštena godina znači još jedna generacija čije studije nisu nigde priznate - kažu nezadovoljni studenti.

Posle ovog akta, studentima je jasno da ćemo za dve godine biti zadovoljni ocenom koju smo dobili u Bergenu. Studentska unija Srbije apeluje na akademsku zajednicu Srbije da shvati značaj započinjanja reformi i da, iako bez zakona o visokom obrazovanju, novu akademsku godinu započnu sa reformisanim nastavnim planovima i programima i tako omoguće budućim generacijama u Srbiji efikasnije i kvalitetnije obrazovanje.

M. J.


vesti po rubrikama

^društvo

Kupiš stan založiš tri
Do zajma preko agencija za posredovanje
Dinkić podelio otkaze po Paraćinu
Prvi sajam korupcije u Srbiji
Akademci nemaju vremena da čekaju zakon
Studenti beže od fizike
Prevencijom protiv raka
Tadiću, pomagaj da vratimo pare!
Sloboda u službi ideala
 


     


FastCounter by LinkExchange