GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

sreda, 6. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Hrvatska policija privela krijumčare

Prekinut lanac šverca oružja

ZAGREB - U koordiniranoj akciji Ureda za suzbijanje korupcije i organizovanog kriminala (USKOK), Protivobaveštajne agencije i MUP-a u Zagrebu je prekinuta međunarodna mreža švercovanja oružja, jedanaest osoba je osumnjičeno, a petoro je privedeno. Zaplenjena je veća količina oružja za specijalne namene, uglavnom za terorističku aktivnost.

Deo osumnjičenih osoba se, osim za neovlašćeno držanje oružja, tereti i za udruživanje zbog činjenja krivičnog dela. Svi učesnici krijumčarskog lanca koji se protezao preko nekoliko zemalja, uključujući i Hrvatsku, privedeni su u zagrebačku policiju, a kriminalistička obrada sprovodila se u više županija. Među osumnjičenima je jedan bivši policajac iz Zagreba koji je istraživao džepne krađe.

On je u akciji specijalaca uhapšen u nedelju u svojoj kući u Zagrebu, u kojoj je nađena jedna "zolja". Neslužbeno se saznaje da je oduzeto 11 "zolja", snajper s prigušivačem, automatska puška i nekoliko poluautomatskih pušaka, veća količina bombi, pištolj-olovka i drugo oružje.

Tanjug


vesti po rubrikama

^balkan

Nađen eksploziv u Potočarima
Otkrivena nova masovna grobnica
Beriša već proslavio
Hrvatska policija privela krijumčare
 


     


FastCounter by LinkExchange