GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

utorak, 5. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Stranačka previranja u još jednoj beogradskoj opštini

Radikali izgubili vlast u Surčinu

Na Sednici SO Surčin, koja je održana pod vedrim nebom, smenjen je dosadašnji predsednik Rajko Matović, a na njegovo mesto izabran Vlada Aleksandrov, koji je nedavno napustio SRS

Na jučerašnjoj sednici Skupštine opštine Surčin, koja je održana pod vedrim nebom, smenjen je dosadašnji predsednik opštine Rajko Matović a na njegovo mesto izabran Vlada Aleksandrov, koji je nedavno napustio Srpsku radikalnu stranku.

Zloupotreba opozicije

Vlada Aleksandrov, član Srpske radikalne stranke, je 1. jula u mojoj kancelariji dao ostavku na odbornički mandat pred dva svedoka, rečima da ga "Ne interesuje odbornički mandat". Mandatna komisija je u petak konstatovala prestanak odborničkog mandata Aleksandrovu, a pošto mandat pripada SRS-u, njega dobija prvi sledeći na listi, a to je Luka Lazić. U očekivanju uverenja Opštinske izborne komisije da se odbornički mandat dodeljuje Laziću i zbog bolesti zamenika predsednika opštine, jutros je sekretarica obavestila sve odbornike pismenim putem o odlaganju sednice. Opozicija je to iskoristila i održala potpuno nezakonitu sednicu, koju samo ja mogu da sazovem, a upotrebili su starijeg čoveka na prljav način- kaže za Glas Rajko Matović, predsednik Opštine Surčin.

M. R.

- Kako su znali da nemaju opštinsku većinu, radikali su pokušali da spreče održavanje zakazane sednice. Telefonom su obavestili sve odbornike da se sednica odlaže iz "opravdanih razloga". Okupili smo se ispred opštinskih prostorija u Vojvođanskoj 84, ali nam obezbeđenje nije dozvolilo da uđemo u zgradu- kaže Vojislav Janošević, odbornik Demokratske stranke, koji je juče izabran za zamenika predsednika najmlađe beogradske opštine.

Odbornici koji su se okupili ispred zgrade nisu odustali od sednice, već su je održali pod vedrim nebom. Izneli su stolice i sto u dvorište i na očigled desetak policajaca i opštinskog obezbeđenja smenili aktuelnog predsednika. Na njegovo mesto izabran je Vlada Aleksandrov, koji je nedavno napustio radikale. Za zamenika predsednika imenovan je Vojislav Janošević iz DS-a, dok je za opštinskog menadžera imenovan Vladimir Stefanović iz PSS-a. Na sednici je izabrano i sedam članova opštinskog veća. Kako od radikala nisu dobili opštinski pečat, zapisnik sa sednice potpisali su svi prisutni odbornici.

Prema rečima Janoševića, Vlada Aleksandrov je bio nezadovoljan dosadašnjim radom opštinske vlasti i zato je istupio iz stranke.
- Dosadašnja vlast ništa nije uradila. Vratili su 10.000 kanti za smeće koje su meštani Surčina dobili od Grada. Izgovor im je bio da je odnošenje smeća koje obavlja JKP "Gradska čistoća" skupo. Ništa nije urađeno da se izmesti autobuska okretnica iz centra Surčina. Obustavljena je gasifikacija u opštini, a izgradnja škole kasni već godinu dana- dodao je Janošević.

S. T.


vesti po rubrikama

^Beograd

Radikali izgubili vlast u Surčinu
Otvoren Internet kafe u Makedonskoj ulici
Kontejneri za smeštaj najugroženijih
U Šumicama niče romsko naselje, opština preti rušenjem
Radnik povređen, Hitna pomoć nije došla
Prošlogodišnji uspeh Direkcije za građevinsko zemljište
Džez i soul magija
"Da li znate 3"
"Slika i svet" kroz slike i reči
Upoznajte Beograd :Žikica Jovanović - Španac
Gradske vesti :Pronađen leš žene ...
 


     


FastCounter by LinkExchange