GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

ponedeljak, 4. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Zbog lošeg vremena otkazani koncerti i izložba fotografija o životu oko Dunava

Kajakaši pobedili nevreme

Kiša i nekoliko stepeni niža temperatura od uobičajene za ovo doba godine, za sportiste nije bila prepreka. Ispred Kajakaškog kluba "Zemun" održana je kajakaška regata sa 50 učesnika iz pet beogradskih klubova

Povodom "Dana Dunava", koji se 2. jula proslavljao u 13 evropskih država, na Zemunskom keju je zbog oblačnog vremena otkazana izložba fotografija iz beogradskih muzeja kao i koncerti tradicionalne muzike. Ipak, kiša i nekoliko stepeni niža temperatura za sportiste nije bila prepreka. Ispred Kajakaškog kluba "Zemun" održana je kajakaška regata sa 50 učesnika iz pet beogradskih klubova. Odvozano je devet trka u kategorijama pionira, kadeta, kadetkinja i juniora, dok je generalni sponzor Institut za vode "Jaroslav Čarni" obezbedio medalje i nagrade najboljima.

- Ovaj sport se odlično razvija kod mladih, s obzirom da Skupština grada sponzoriše Kajakaški Savez Beograda, i omladinski sport uopšte. U današnjoj regati su, pored našeg kluba učestvovali i članovi KK "Zmaj Zemun", BSK "Borča", "SN 2002" iz Borče, i "Bora Marković" iz Obrenovca - kaže za Glas Miroslav Gramžan, potpredsednik KK "Zemun" i bivši kajakaški reprenzentativac. Na ovoj manifestaciji smo zatekli i Ružicu Jaćimović iz republičke Direkcije za vode pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, organizatora proslave Međunarodnog dana Dunava.

- Naša zemlja je pre dve godine ratifikovala Konvenciju o saradnji i održivom korišćenju reke Dunav, čime smo postali član međunarodne Komisije za zaštitu reke Dunav (ICPDR). Ova komisija radi preko ekspertskih grupa koje učestvuju u planu upravljanja slivom Dunava. Direkcija za vode pri Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede je nacionalni koordinator aktivnosti u koje su uključeni stručnjaci Instituta za vodoprivredu "Jaroslav Čarni", republičke Uprave za zaštitu životne sredine, Instituta za biološka istraživanja "Borislav Stanković", Zavod za zaštitu prirode Srbije, Republički hidrometeorološki zavod i Javno vodoprivredno preduzeće "Srbijavode", a nameravamo da proširimo mrežu saradnika - kaže Ružica Jaćimović iz Direkcije za vode.

Na Zemunskom keju je u subotu, uprkos lošem vremenu bilo puno razočaranih Zemunaca zbog otkazanih kulturnih manifestacija, a još više mladih sportista sa veslima u rukama, kojima regata nije bila dovoljna, već su hteli da se spuste kajacima do Borče.

M. Ristić


vesti po rubrikama

^Beograd

Stara se raspada, nova se ne gradi
Planovi ustanova socijalne zaštite
Radio "Bonton" proslavio 12 godina rada
Za toranj trčali i stari i mladi
Palilula predlaže uvođenje koncesija
Kajakaši pobedili nevreme
Dobar rad centra SBB-a
Učenici generacije na bilbordu
Računari i stipendije
Protest zbog izgradnje trafo-postrojenja
Gradske vesti : Proširenje groblja ...
 


     


FastCounter by LinkExchange