GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

ponedeljak, 4. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Palilula predlaže uvođenje koncesija

Skupština opštine Palilula pokrenula je inicijativu za davanje koncesije za izgradnju mosta na Dunavu, koji bi bio prečica od Borče do Zemuna.

- Predlog da se na ovakav način rešavaju veliki problemi, biće upućen Skupštini grada i Vladi Republike Srbije, odnosno nadležnim ministarstvima - rekao je Danilo Bašić, predsednik opštine Palilula, dodajući da zakonom nije precizno definisano kako se koncesije raspisuju. Podsetimo, inicijativu za davanje koncesija za velike investicije, poput izgradnje mosta, pokrenulo je Udruženje građana "Dunavski venac". Za takav poduhvat potrebno je prikupiti 5.000 potpisa, pa su članovi udruženja rešili da zainteresuju i građane iz Pančeva, Zrenjanina i Zemuna, jer bi i njima most puno značio.

Odbornici opštine Palilula usvojili su i odluku o završnom računu budžeta za 2004. godinu. Prošle godine, budžet je ostvario ukupne prihode od 270.570.703 dinara. Na kapitalne subvencije otišlo je nešto više od 26 miliona dinara odnosno oko deset odsto ukupnih rashoda. Reč je o finansiranju društvenih objekata u Borči, zdravstvenoj stanici, biblioteci, prostorijama mesne zajednice, kao i policijskoj stanici, Domu starih na Karaburmi, postavljanju video-nadzora u ulicama Marijane Gregoran i Salvadora Aljendea, uređenju parkova, rekonstrukciji zgrade mesne zajednice u Krnjači, kao i građevinskim radovima i opremi...

J. V.


vesti po rubrikama

^Beograd

Stara se raspada, nova se ne gradi
Planovi ustanova socijalne zaštite
Radio "Bonton" proslavio 12 godina rada
Za toranj trčali i stari i mladi
Palilula predlaže uvođenje koncesija
Kajakaši pobedili nevreme
Dobar rad centra SBB-a
Učenici generacije na bilbordu
Računari i stipendije
Protest zbog izgradnje trafo-postrojenja
Gradske vesti : Proširenje groblja ...
 


     


FastCounter by LinkExchange