GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

ponedeljak, 4. 7. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Radovi na izgradnji škole u Stepojevcu još nisu nastavljeni

Stara se raspada, nova se ne gradi

Ukoliko ne postignemo dogovor sa investitorom, probaćemo da renoviramo deo stare škole. Zbog velike udaljenosti decu ne možemo da rasporedimo u druge škole - kaže Vladimir Todić, gradski sekretar za obrazovanje

Radovi na novoj školi u Stepojevcu, koji su počeli prošle godine, a stali zbog nesuglasica Sekretarijata za obrazovanje i investitora, još uvek nisu nastavljeni. Investitor - firma "Union inženjering", tražila je dodatna novčana sredstva za nastavak gradnje i svoju ponudu dostavila je Upravi za investicije Sekretarijata za finansije.

- "Union inženjering" bio je dužan da Upravi za investicije dostavi svoju kompletnu ponudu za povećanje cene. U toku je razmatranje ponude, a ukoliko Uprava za investicije odobri dodatna sredstva, biće potpisan aneks ugovora - kaže Vladimir Todić, gradski sekretar za obrazovanje.

Todić dodaje da je ovo jedan od najvećih problema koji ovaj sekretarijat ima, jer je stara škola u lošem stanju i u njoj nastava više ne može da se obavlja. Problem je što ne postoji alternativni objekat, u koji bi učenici mogli da se privremeno smeste, tako da je raspust za ove mališane počeo ranije.

- Problem mora biti rešen do početka školske godine. Ukoliko ne postignemo dogovor sa investitorom, probaćemo da renoviramo deo stare škole. Zbog velike udaljenosti, decu ne možemo da rasporedimo u druge škole - kaže Todić i dodaje da Sekretarijat ima sredstava da završi ovu školu, ali radove "koči" investitor.

Ugovor sa firmom "Union inžinjering" potpisan je krajem 2003. godine, ali su radovi krenuli tek posle šest meseci. Sekretarijat za obrazovanje izdvojio je za novu školsku zgradu 120 miliona dinara. Stara školska zgrada, pored koje niče nova, zatvorena je nekoliko dana pre početka letnjeg raspusta po nalogu građevinskog inspektora opštine Lazarevac koji je smatrao da škola nije bezbedna.

I. Z. - S. T.


vesti po rubrikama

^Beograd

Stara se raspada, nova se ne gradi
Planovi ustanova socijalne zaštite
Radio "Bonton" proslavio 12 godina rada
Za toranj trčali i stari i mladi
Palilula predlaže uvođenje koncesija
Kajakaši pobedili nevreme
Dobar rad centra SBB-a
Učenici generacije na bilbordu
Računari i stipendije
Protest zbog izgradnje trafo-postrojenja
Gradske vesti : Proširenje groblja ...
 


     


FastCounter by LinkExchange