GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 29. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


 

Međunarodni festival hrane u Beču

Al se dobro jelo

Deo srpske tradicije i kulture predstavljen je na međunarodnom Festivalu hrane, starih zanata i muzike koji je održan proteklog vikenda u Beču u prostorijama škole Lengenfeldgase. Veliki broj posetilaca koji su želeli da se prisete dobrog, starog zavičaja, imali su prilike da uživaju u bogatom kulturno-umetničkom programu, druženju, i specijalitetima naše nacionalne kuhinje.

- Hrana, ljubav i muzika oduvek su spajali ljude. Zato smo pokušali da dočaramo deo našeg kulturnog bogatstva i u prestonici Austrije - rekla je Jovana Komatović, direktor agencije "Nacionalna hrana".

Pored domaćina KUD "Stevan Mokranjac", gudačkog orkestra "Etnoart" iz Koštunića, u programu su učestvovali i frulaš LJubiša Zarić, a brojni posetioci imali su prilike da degustiraju i razne nacionalne specijalitete. Udruženje žena "Begaljica" podsezilo je bogatom trpezom, gde su se našla razna ića i pića, na onu staru: "Al se nekad dobro jelo baš". Najteži deo pripao je žiriju koji je imao zadatak da proglasi najbolje majstore kulinarskog zanata.

Prema najavama, Festival će sredinom jula biti održan u Negotinu, a posle toga u Bugarskoj, Nemačkoj i Švedskoj.

Ž. M.


vesti po rubrikama

^ljudi i događaji

Naši planinari prvi put stigli do Ausagante
Vojvođanska varoš u znaku Karnevala cveća
Saborovanje u Lazarevom gradu
Međunarodni festival hrane u Beču
 
 


     


FastCounter by LinkExchange