GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 29. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam

 


Izručenje Miloševića pravi potez

BEOGRAD - Bivši potpredsednik srpske vlade Čedomir Jovanović ocenio je juče da je izručenje Slobodana Miloševića Hagu, na jučerašnji dan pre četiri godine, bio pravi potez i da je taj događaj simbolična slika svega onoga što u ovom trenutku doživljavamo.

On je rekao da se tada mogla videti spremnost i posvećenost dela našeg društva "koje smo mi predstavljali" evropskim i svetskim vrednostima, a sa druge strane "nespremnost dela društva koje je pronašlo svoga pokrovitelja unutar naše politike". "Mislim na Koštunicu koji se tome suprotstavio, nastojeći da društvo zadrži u statusu kvo, u kojem se moglo govoriti o Miloševiću ali ne i onome što je on radio", rekao je Radiju B92, a prenosi Tanjug. On je demantovao da je operacijom izručenja Miloševića komandovao i bivši načelnik Generalštaba VJ Nebojša Pavković i ocenio da je "to manipulacija Vojne službe bezbednosti".

Jovanović je rekao da se znalo da je Ratko Mladić 2002. bio u Beogradu i da se znalo da ga Vojska štiti. Na pitanje zašto tada nije isporučen, Jovanović je rekao: "Zato što je to bilo fizički nemoguće, zato što mi nismo imali nijednu instituciju koja bi bila u stanju tako nešto da uradi, zato što smo morali da se skrivamo u zemlji u kojoj smo bili vlast recimo tog 28. juna 2001. godine".


vesti po rubrikama

^politika

Plan koji Srbima nudi bolji položaj
BIA se slika, ali ne otvara dosijee
Izručenje Miloševića pravi potez
O budućnosti da odlučuju građani, a ne EU
Nikolić tužio Natašu Kandić i Verana Matića
Prirodni zakon: Srebrenica i reakcija
 


     


FastCounter by LinkExchange