GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 29. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Veštaci ne znaju da li je Isidora Ivković ubijena slučajno ili namerno

Lekari obrisali tragove baruta

Veštaci nisu mogli da utvrde rastojanje između cevi i čela ubijene devojke, jer su hirurzi igrom slučaja sa rane očistili čestice baruta, objasnio je obducent Dušan Dunjić

BEOGRAD - Na suđenju Igoru Radenoviću (24) iz Bijelog Polja, optuženom da je iz nehata ubio Isidoru Ivković (19) iz Beograda, sudski veštaci Milan Kunjadić i Dušan Dunjić juče su u Petom opštinskom sudu u Beogradu izjavili da je moguće da se ubistvo desilo na način kako je opisao optuženi. Prema optužnici, Radenović je avgusta 2004. godine iz nehata ubio Isidoru u svom stanu u Paunovoj ulici na Banjici. Na prvom suđenju, Radenović je ispričao da je pištolj opalio slučajno, u trenutku dok je njime pokušavao da otvori vrata sobe u kojoj je sedela devojka.

Isidora volela Miloša

U nastavku suđenja juče su svedočili Miloš Pavlović, Isidorin bivši dečko i Gordana Šešević, njena najbolja drugarica. Pavlović je rekao da je nedelju dana pred ubistvo raskinuo sa Isidorom, jer su se posvađali bez nekog posebnog razloga. To je potvrdila i Gordana Šošević, kod koje je pokojna bila kritičnog dana pre nesreće. Šoševićeva je rekla da je Isidora tada sve vreme pričala o Milošu jer je htela da se pomiri sa njim.
-Bili su u vezi skoro dve godine. Isidora je bila zaljubljena u njega i patila je zbog raskida - rekla je Šeševićeva.
Na jednom od ranijih suđenja Radenović je izjavio da je bio ubeđen da se svideo Isidori, međutim njena najbolja drugarica Gordana je rekla da Isidora tada uopšte nije pričala o Radenoviću.

Veštak medicinske struke prof. dr Dušan Dunjić rekao je da iskaz Radenovića nije protivrečan tragovima koje su našli na mestu nesreće, kao i da se poklapa sa Isidorinim povredama. Međutim, balističar Milan Kunjadić izjavio je da pištolj "bereta" kalibra 6, 5 milimetara kojim je ubijena Isidora nije mogao da opali usled udarca o vrata, kako je rekao okrivljeni, već da je do opaljenja došlo pritiskom na okidač.

Nijedan od dvojice veštaka nije mogao da odgovori na pitanje sa koje razdaljine je pucano na devojku, tačnije da li je Radenović pucao sa razdaljine veće od 80 centimetara ili s prislonom.

- Teorijski, svako rastojanje se može prihvatiti. Nismo mogli da utvrdimo rastojanje između cevi i čela ubijene devojke, pošto su lekari prilikom operacije obrisali barutne čestice i druge tragove sa rane - objasnio je dr Dunjić.
Sudsko veće je odbilo predlog odbrane da Radenović bude pušten iz pritvora. Sledeći pretres zakazan je za 14. jul.

A. Savić


vesti po rubrikama

^hronika

Veštaci ne znaju da li je Isidora Ivković ubijena slučajno ili namerno
Mutavi bio glavni bos u Novom Sadu
Džabe robijao osam godina
 


     


FastCounter by LinkExchange