GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 29. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Radio Pink i B92 u usponu

BEOGRAD - Slušanost radio-stanica u Srbiji veća je za deset odsto nego u oktobru prošle godine, rezultat je istraživanja koje je na teritoriji Republike prošlog meseca sproveo "Stratedžik marketing". Od vodećih stanica najviše su svoju slušanost povećali Radio Pink i B92, dok se među onima koji su izgubili deo publike ističu Radio 202, JAT i Studio B. Najviše slušalaca ima Prvi program Radio Beograda, a slede Radio B92, Pink, S i 202.

Pink je slušaniji za 40 odsto, dok B92 takođe beleži uspon slušanosti sa preko 20 odsto. Radio S je poboljšao rezultat za svega sedam odsto. Najveći pad slušanosti zabeležio je Radio 021 iz Novog Sada, koji je pao za preko 55 odsto, zatim Studio B za 48 odsto i JAT koji je pao za 40 odsto. Prvi program Radio Beograda slušalo je osam odsto manje građana. Istraživanje slušanosti pokazalo je da je Radio Beograd 1 u padu, a da je velika borba za drugo mesto između B92 i Radija S. Prognoze ukazuju da će Radio S uskoro izgubiti drugu poziciju. Na četvrtom mestu je Radio Pink, koji je daleko iza sebe ostavio petoplasirani Radio 100.

Radio se najviše sluša u jutarnjim i popodnevnim časovima, dok je granica kada televizija pobeđuje radio pomerena sa 13.15 na 14.30. Radio je "porastao" i malo se oporavio posle perioda kada je bio u konstantnom padu.

I. S.


vesti po rubrikama

^društvo

Šta građani zameraju sadašnjoj političkoj eliti u Srbiji
Na Vidovdan reke pocrvene
Đaci bili sjajni, a testovi - laki
Ubijaju sepsa i tuberkuloza
Na crnogorskim rafovima nema srpske vode
Radio Pink i B92 u usponu
 


     


FastCounter by LinkExchange