GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Sreda, 29. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Na crnogorskim rafovima nema srpske vode

BEOGRAD - Iako crnogorski zvaničnici tvrde da trgovinskog rata zbog obustavljanja prometa pet srpskih mineralnih voda nema, domaći proizvođači već trpe finansijsku štetu. Sve srpske fabrike koje pune zabranjene vode potvrdile su da flaširana voda iz njihovih pogona odlazi u potpuno ispravnom bakteriološkom stanju, koje kontrolišu u sopstvenim i ovlašćenim laboratorijama.

I crnogorsko Ministarstvo zdravlja potvrdilo je da aerobnomezofilne bakterije nisu štetne po zdravlje, ali su svoju odluku obrazložili dužnom brigom i obavezom za preduzimanje svih mera za zaštitu zdravlja građana. Srpski zvaničnici će stav zauzeti posle izveštaja Ministarstva poljoprivrede, koji se tek očekuje. Crnogorske inspekcije su obećale da će sve vode za koje se potvrdi bakteriološka ispravnost biti vraćene u promet. Dotle će na rafovima na početku letnje sezone kupci moći da pazare dve domaće vode "gorsku" i "radu", kao i slovenačke, koje ova Republika godinama uvozi.

Inspekcije strogo kontrolišu kvalitet svih proizvoda i da je to najvažniji početni korak u procesu distribucije proizvoda za Glas potvrđuje Dragan Filipović, generalni direktor "Maksija". Iako je sada sva krivica prebačena na transport i skladištenje voda, on tvrdi da ovaj trgovinski lanac ima odlične uslove skladištenja.

- Svesni smo situacije u kojoj su trgovci poslednji korak u ponudi jednog proizvoda kupcu. "Maksi" ima stroge kontrole ulaska robe, međutim, problem nastaje kod roba koje su zapakovane, a u ovakvim slučajevima rok upotrebe je validan reper - kaže Filipović.

Prema njegovim rečima, u "Maksiju" su svesni da je kupac posle ovakvih ekcesa najčešće kivan na trgovca i da uvek balansiraju kako ne bi izgubili poverenje potrošača. Zato će ovaj trgovinski lanac uskoro pokrenuti kampanju zaštite interesa potrošača i njih kao krajnje karike do korisnika. Naime, "Maksi" će u internim kontrolama artikala na svojim rafovima utvrđivati da li neki proizvod gubi svojstva kvaliteta, a ako se utvrdi da se to dogodilo, prekinuće saradnju s proizvođačem.

A iz Ministarstva za ekonomske odnose SCG najavljuju do kraja leta usvajanje novog pravilnika o kvalitetu voda koji su izradili srpski i crnogorski stručnjaci, a koji se trenutno nalazi na javnoj raspravi.

G. T.


vesti po rubrikama

^društvo

Šta građani zameraju sadašnjoj političkoj eliti u Srbiji
Na Vidovdan reke pocrvene
Đaci bili sjajni, a testovi - laki
Ubijaju sepsa i tuberkuloza
Na crnogorskim rafovima nema srpske vode
Radio Pink i B92 u usponu
 


     


FastCounter by LinkExchange