GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 28. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Blokiran račun Studentskog centra "Beograd"

BEOGRAD - Račun Studentskog centra "Beograd" biće blokiran jer je Viši trgovinski sud u Beogradu doneo odluku da Centar mora uplatiti 91 milion dinara preduzeću "Beograd-sigurnost" zbog raskida ugovora o saradnji 2001. godine. Studentski centar "Beograd" potpisao je ugovor o obezbeđivanju objekata sa preduzećem "Beograd-sigurnost", a bivši direktor Centra Milan Kuljača raskinuo je ugovor s obrazloženjem da je štetan za ustanovu.

Milovan Petrović, sadašnji direktor Centra, smatra da se taj ugovor mogao raskinuti samo sudskim putem, a ne voljom jedne od strana potpisnica.

- Zbog neodgovornog ponašanja bivšeg rukovodstva moramo uplatiti 46 miliona dinara na osnovu presude i platiti kamatu i sudske troškove. Ukupan dug je 91 milion dinara, a Studentski centar nema toliko novca. Obratili smo se Ministarstvu prosvete i sporta i tražićemo sastanak sa ministrom finansija da nam pomognu u otplati duga. Stupićemo u kontakt sa našim dobavljačima i nadam se da će nam izaći u susret i dati duže rokove za otplatu robe - objašnjava Petrović.

U domovima Studentskog centra "Beograd" smešteno je oko 10.000 studenata, a ako Centar ne bude platio račune dobavljačima, postoji opasnost da oni obustave isporuku robe i studentske menze će ostati prazne.

Pre dva i po meseca račun Studentskog centra "Beograd" takođe je bio blokiran zbog presude teške 10 miliona dinara koju je Centar morao da plati. Petrović kaže da je ova ustanova 2004. godinu završila sa gubitkom od 42 miliona dinara, a da su ove godine ostvarene nabavke hrane i higijenskih sredstva po mnogo nižim cenama nego lane.

M. J.


vesti po rubrikama

^društvo

Sve brojniji radnici bez doprinosa za penziju
Dinkić nudio kupca za Kurir
Zloupotreba skupštinske govornice
Šta se krije iza povlačenja flaširanih voda iz Crne Gore
Smiljanić izbačen iz Sindikata
Usklađivanje penzija dva puta godišnje
Blokiran račun Studentskog centra "Beograd"
 


     


FastCounter by LinkExchange