GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 28. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Usklađivanje penzija dva puta godišnje

BEOGRAD - Ministar za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Slobodan Lalović najavio je juče da će, u okviru predstojeće reforme penzionog sistema, vladin predlog biti da se usklađivanje penzija obavlja dva puta godišnje prema troškovima života, umesto jedanput, kako je ranije bilo objavljeno.

Lalović je rekao da će ostati prvobitan predlog da se u naredne četiri godine starosna granica produžava za po šest meseci, pa će tako, posle četiri godine od stupanja na snagu Zakona o izmenama i dopunama Zakona o penzionom osiguranju, žene u penziju odlaziti sa 60, a muškarci sa 65 godina.

Produžetak starosne granice ne odnosi se na zaposlene koji su proglašeni tehnološkim viškom, a koji imaju još dve godine do penzije i nalaze se na evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja, ponovio je Lalović.

Što se novog načina usklađivanja penzija tiče, "neće biti nikakvih umanjenja u isplati penzija, već će to značiti usporeniji rast, ali istovremeno i redovnu isplatu, pa više neće biti nikakvih dugovanja", rekao je Lalović. Ono o čemu još postoji dilema, jeste iznos najniže penzije i da li će promene u penzionom sistemu Skupštini biti predložene u julu ili na jesen, rekao je Lalović i dodao da će ta dilema biti otklonjena do kraja sedmice.


vesti po rubrikama

^društvo

Sve brojniji radnici bez doprinosa za penziju
Dinkić nudio kupca za Kurir
Zloupotreba skupštinske govornice
Šta se krije iza povlačenja flaširanih voda iz Crne Gore
Smiljanić izbačen iz Sindikata
Usklađivanje penzija dva puta godišnje
Blokiran račun Studentskog centra "Beograd"
 


     


FastCounter by LinkExchange