GLAS JAVNOSTI  

 

I n t e r n e t   i z d a n j e

Utorak, 28. 6. 2005.

 
 

Glas javnosti 24 sata sa Vama... najnovije vesti iz zemlje i sveta...

vesti dana

forum

arhiva

vaša pisma

istorijat

redakcija

kontakt

pomoć

pišite nam


Reagovanje Radisava Rodića na jučerašnje izlaganje ministra finansija u republičkom parlamentu

Zloupotreba skupštinske govornice

Zloupotrebljavajući skupštinsku govornicu, ministar Dinkić je izneo niz neistina, kao što su:

1. Rešenje njegovih poslušnika iz Poreske uprave Srbije br. 433-2005-169/1, po kojem je nama od 21. do 23. juna nezakonito oteto 7.383.246,92 dinara, poništeno je 21. juna u Novom Sadu, po našoj žalbi, upravo onog dana kada je Dinkić naredio hitnu otimačinu naših para sa naših računa. Sada je postalo jasno zašto je toliko žurio da nam otme te pare. U stvari, on je znao da je naša žalba usvojena i da je to nezakonito rešenje koje su njegovi radili poništeno, pa je stoga izvršio pritisak na Poresku upravu u Pančevu i njenu ekspozituru u Opovu da nam blokirajući račun, po hitnom postupku otmu pare pre nego što stigne otpravak o poništenju rešenja iz Novog Sada. Ovaj Dinkićev čin predstavlja zloupotrebu službenog položaja i državnih činovnika za privatni rat koji vodi protiv nas, zloupotrebljavajući državni pečat, državne institucije RUJP.

2. Danas je za skupštinskom govornicom ministar Dinkić izmislio da je Rodić kupio više preduzeća u Srbiji i time je navodno obmanuo državu. Jedina je istina da on sa svojim izvršiocima fabrikuje neistine protiv Rodića, pokušavajući da ga diskredituje i diskvalifikuje zlouptrebljavajući u te svrhe čak i Agenciju za privatizaciju, preko koje smišlja i izmišlja zavrzlame Rodiću stvarajući mu niz problema u novokupljenim firmama.

3. Neistina je da je Rodić mogao da kupi bilo koju firmu od Agencije za privatizaciju, a da za to nije dao pare. Svakom normalnom čoveku, a Dinkić očigledno među takve ne spada, to je jasno. Uostalom, sve se može proveriti u Agenciji za privatizaciju.

4. Nije istina da Rodić duguje bilo kakav porez državi Srbiji, već je istina da je od 7. februara do danas kompletna Poreska uprava Srbije sa celokupnom poreskom policijom Srbije angažovana već više od 160 dana da Radisava Rodića oblati, diskredituje, a po mogućstvu i uhapsi isfabrikovanim dokazima ministra Dinkića u RUJP.

5. Prema saznanju advokata, krivične prijave koje su podneli Dinkićevi poslušnici odbijene su i vraćene RUJP-u, verovatno jer nisu onakve kako ministar pokušava da ih servira javnosti, zloupotrebljavajući u te svrhe čak i govornicu Skupštine Srbije.

6. Ministar Dinkić zaboravlja da je Radisav Rodić privatnik od 3. marta 1968. godine, a to je više od 37 godina rada i stvaranja, što pokazuju dela. Molio bih ministra Dinkića da narodu Srbije pokaže koja ga to dela krase, osim što je uništio sve u Srbiji, a što je narodu dobro poznato.Reagovanje Radisava Rodića na jučerašnje izlaganje ministra finansija u republičkom parlamentuReagovanje Radisava Rodića na jučerašnje izlaganje ministra finansija u republičkom parlamentu


vesti po rubrikama

^društvo

Sve brojniji radnici bez doprinosa za penziju
Dinkić nudio kupca za Kurir
Zloupotreba skupštinske govornice
Šta se krije iza povlačenja flaširanih voda iz Crne Gore
Smiljanić izbačen iz Sindikata
Usklađivanje penzija dva puta godišnje
Blokiran račun Studentskog centra "Beograd"
 


     


FastCounter by LinkExchange